De makelaar opent z’n verkooptekst met een ijzersterke one-liner van Johan Cruyff: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” Daarmee wordt gedoeld op de onconventionele structuur van de woning. Want wie rond het perceel op Goudensteinpark 1 in Nieuw-Vennep dwaalt, zal namelijk een vijf verdiepingen tellende cilinder boven de grond zien uitsteken.

Woontoren in Nieuw-Vennep

Deze ‘eensgezinswoontoren’, zoals dat zo mooi wordt omschreven, werd in 2003 ontworpen door de Belgische architect Charles Vandenhove en beslaat circa 258 m2 verdeeld over vijf woonlagen met drie woon- en drie slaapkamers. Buiten de ongewone vorm van het pand om, is ook de zinken koepeldak met acht ronde dakramen uitermate bijzonder vanuit welke hoek je ‘m ook onder de loep neemt.

Keuken woontoren

Het pand is nog geen 20 jaar oud en is recentelijk, in 2021, nagenoeg volledig gerenoveerd en gemoderniseerd met onder meer vloerverwarming. En neem ook even uw tijd om de open haard (zie foto hieronder), die als het hart van de woning fungeert, te aanschouwen.

De huidige eigenaren hebben binnen Tadelakt aangebracht, ook wel Marokkaans stucwerk genoemd. Deze egale stijl wordt gecontracteerd door kleurrijke stoelen en kussens. Op de bovenste etage, direct onder het koepeldak, bevindt zich een grote, open ruimte die wordt gebruikt als slaapkamer. Op het eerste oog heeft het iets weg van de The Flintstones, maar knipper twee keer met uw ogen en die gedachtes slaan al gauw om. Prachtig!

Als u vanaf deze etage helemaal afstruint naar beneden, komt u uit bij inpandige garage die is voorzien van een nieuwe elektrisch bedienbare garagedeur, terwijl er op de oprit ook nog voldoende plaats om enkele auto’s kwijt te kunnen.

Grotendeels gemeubileerd opgeleverd

Op elke verdieping van de woning is ingebouwde kastruimte op maat gemaakt. Hierdoor wordt de woning dan ook grotendeels gemeubileerd opgeleverd. Verder is het hele huis voorzien van design verlichting (spots) zowel binnen als buiten.

De woontoren werd op 13 mei door Damen Makelaars B.V. op Funda geplaatst en voorzagen het van een prijskaartje van  € 1.735.000.