Een supercar aanschaffen is niet voor zomaar iedereen weggelegd. Los van de aanschafprijs zijn de onderhoudskosten ronduit bizar. Toch weet een deel van de bevolking die droom waar te maken. Sterker nog: sommigen weten een hele verzameling aan peperdure auto’s te bewerkstelligen. Maar niemand zal verwachten dat een 16-jarige zich een Bugatti kan veroorloven.

Jongen van 16 rijdt rond in Bugatti

Men ziet niet iedere dag een peperdure Bugatti rondrijden op de openbare weg. Maar deze zwit-zwarte Bugatti op de kopafbeelding was extra bijzonder, aagezien er een jongen van 16 achter het stuur zat. De hypercar van Franse makelij werd gespot in Miami en het gaat om een witte Bugatti Chiron Pur Sport. Dit model is gelimiteerd tot slechts 60 eenheden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andrew (@flaexus)

De beelden van de tiener in de exclusieve supercars gingen verhaal op social media. En uiteraard riekt het naar jaloezie. “Het leven is niet voor iedereen hetzelfde. Sommige mensen moeten heel hard werken om succesvol te zijn. Sommige mensen worden succesvol geboren”, schrijft iemand. Of: “Z’n ouders zullen ongelooflijk rijk moeten zijn.”

Bugatti Chiron Pur Sport

Deze Bugatti heeft een topsnelheid van 350 kilometer per uur. Dat heeft de snelheidsduivel te danken aan de V12-motor met wel 1500 pk! Ook weet deze krankzinnige vierwieler de 300 kilometer per uur te bereiken in slechts 11,5 seconden. Daarmee is deze Chiron Pur Sport een absolute beest op de weg.

Het is ook niet een auto die men zomaar even aanschaft. Een Bugatti Chiron Pur Sport kost namelijk al gauw $ 3,6 miljoen, omgerekend zo’n € 3,3 miljoen. Meestal moeten ondernemers tientallen jaren zwoegen en sparen om er een te kunnen kopen.

Toch zien we een jongen van 16, de minimale leeftijd om te mogen rijden in de VS, achter het stuur, maar het zal ongetwijfeld niet zijn eigendom zijn. Gewoon van pappie en mammie. Kans is wel aanwezig dat hij ‘m cadeau heeft gekregen. In de video is te zien dat er iemand naast de tiener zit. Wij gokken dat dit zijn vader moet zijn.