Monaco is de op een na kleinste stad van de wereld en staat alom bekend om zijn luxe en rijkdom. U vindt er de duurste auto’s, de meest luxe winkels en de beste en meest chique restaurants. Jaarlijks vindt de Grand Prix plaats en wordt het de hele dwergstaat omgetoverd in feestelijke sferen.

De Bugatti showroom van Monaco

Dit jaar zullen de 20 snelste coureurs van de wereld in het weekend van 26 mei strijden om de felbegeerde Grand Prix van Monaco. Het Franse automerk Bugatti speelt in op die aangelegenheid en heeft de deuren geopend van een nieuwe showroom die is gesitueerd aan de straat waar de coureurs over een maand langs zullen razen.

Om de nieuwe showroom van Bugatti in te luiden, had het Franse merk flink uitgepakt. Loyale en vooraanstaande Bugatti-klanten mochten op uitnodiging langskomen om de nieuwe showroom te bewonderen. Zij werden in de gelegenheid gesteld om de beroemde autocollectie van de prins van Monaco te bekijken, waar ook zeer exclusieve auto’s van het Franse merk ten toon werden gesteld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI Monaco (@bugattimonaco)

De verzameling bestaat onder meer uit een La Voiture Noire 2, één van de slechts 10 Centodieci’s, een zeer zeldzame Divo en een buitengewone Chiron Pur Sport. Vervolgens werden de gasten voorzien van heerlijke hapjes en natuurlijk een glaasje bubbels. Mocht u toevallig in Monaco zijn dan kunt u de zeer exclusieve autocollectie bewonderen, maar wacht niet te lang, want de auto’s zijn tot 28 april te zien.

De ligging van de Bugatti Monaco showroom is natuurlijk niet zomaar uitgekozen, want de zeer iconische locatie is verweven met de autosportgeschiedenis van het Franse merk. De allereerste Grand Prix in Monaco werd namelijk gewonnen door William Charels Frederick Grover en hij kwam als eerst over de finishstreep in een Bugatti Type 35B.

Na deze winst is er een beeld van Grover in zijn Type 35B gemaakt en staat in de eerste bocht van het circuit. Drie jaar later was het de beurt aan Monegask Louis Chiron en won de Grand Prix in een Bugatti Type 51.

Bugatti showroom Monaco

Foto: Bugatti Newsroom

”We zijn verheugd om ons nieuwe huis in Monaco te openen; dit zijn precies de straten waar Bugatti lang geleden geschiedenis schreef en we konden ons geen betere plek voorstellen om eer te bewijzen aan ons buitengewone erfgoed en onze band met Monaco”, aldus de Managing Director van Bugatti.

Het Franse merk is trots op hun nieuwe showroom en kan niet wachten om mensen te verwelkomen. U kunt u er natuurlijk langs gaan voor de experience, maar voor wie een auto op de kop wil slaan moet wel een flink vermogen hebben, aangezien de goedkoopste auto van Bugatti maar liefst € 3.000.000 kost.