Het was een vreemde ervaring voor de notaris van de 84-jarige Bill Dorris uit Nashville. Waar men hun vermogen normaal besluit te verdelen over familieleden of kennissen na het overlijden, koos Dorris ervoor om zijn vermogen na te laten aan zijn trouwe viervoeter, Lulu. Na de dood van zijn baasje, vorige maand, heeft de hond nu maar liefst €5 miljoen ontvangen. Niet verkeerd voor een achtjarige bordercollie.

Erfenis van €5 miljoen

De 84-jarige Bill Dorris overleed afgelopen maand als ongehuwde man en leefde de laatste jaren van zijn leven samen met zijn hond. Dorris had nauwelijks contact met familieleden en heeft daarom in zijn testament ook aangegeven dat een goede vriendin van hem het nieuwe baasje van zijn Lulu wordt.

Lulu

De €5 miljoen die in een fonds is gezet om Lulu zo uitgebreid mogelijk te verzorgen, is niet het gehele vermogen dat de inmiddels overleden Dorris nalaat. Dorris was een succesvolle zakenman, die veel ontroerend goed bezat in Tennessee. Het is nog niet duidelijk hoeveel vermogen Dorris precies nalaat. Wat vaststaat is in ieder geval dat er €5 miljoen naar zijn geliefde Lulu gaat.

Nieuw baasje

Zoals vaker het geval was, moet de vriendin van Dorris ook nu op de hond passen. “Hij hield van de hond; als hij dringend ergens heen moest gaan, zorgde hij er eerst voor dat hij mij inlichtte om op Lulu te passen”, zei de vriendin over Dorris. Dit is ook de reden dat Dorris ervoor heeft gekozen om haar aan te wijzen als het nieuwe baasje.


De vriendin zal ook het geld van Lulu moeten gaan beheren. Toen aan haar werd gevraagd naar mogelijke manieren om het geld uit te geven, antwoorde ze met een lach: “Ach, we gaan het proberen. Ik ga in ieder geval mijn best doen om het geld uit te geven.”

Aangezien de duurste zakken hondenvoer nog redelijk betaalbaar zijn, lijkt het ons een flinke klus om de €5 miljoen volledig aan de hond uit te geven. Het is ook nog maar de vraag of de hond zit te wachten op hondenbrokken met stukjes diamant erin.