Bernard Aurnalt, met $ 213 miljard aan vermogen de rijkste man ter wereld, heeft weer in mijlpaal bereikt. De vlag kan uit bij zijn geesteskind Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Het Franse luxeconcern is namelijk het eerste Europese bedrijf met een marktwaarde van meer dan $ 500 miljard, omgerekend ruim € 450 miljard.

Louis Vuitton Moët Hennessy stijgt qua waarde boven een half biljoen uit

In 2021 was het Franse conglomeraat met € 242 miljard al het meest waardevolle bedrijf in Europa, toen de waarde van concurent Nestlé werd overstegen. De grens van een half biljoen is weer een nieuwe mijlpaal in de strategie van het gevarieerde bedrijf, terwijl de top nog zeker niet bereikt is.

Het bedrijf met merken als Tiffany & Co. (in 2021 overgenomen voor $15.8 miljard), Tag Heuer, Fendi, Marc Jacobs, Christian Dior en Bulgari staat nu wereldwijd op 10e plek als het gaat om de marktwaarde, “aangedreven door een stijging van de verkopen in het eerste kwartaal”. De omzetstijging bedroeg maar liefst 17%: aanzienlijk meer dan verwacht. Het in Parijs gevestigde bedrijf heeft zeer geprofiteerd van de heropening van China na allerlei lockdowns.

“De aandelen van het in Parijs gevestigde LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, zoals het bedrijf formeel heet, stegen maandag om 10:43 uur met 0,3% tot € 903,70, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op € 454 miljard ($ 500 miljard)”, schrijft Bloomberg. Apple blijft het grootste bedrijf te wereld met een marktkapitalisatie van $2.615 biljoen, gevolgd door Microsoft met $ 2.097 biljoen en Saudi Aramco met $ 2.082 biljoen.

Toekomst van LVHM

Arnault mag binnenkort 75 kaarsjes uitblazen. Het is dus nog maar de vraag hoe lang hij het bedrijf kan blijven leiden. Het is in ieder geval duidelijk dat zijn nakomelingen klaargestoomd worden om de leiding over te nemen. Onlangs werd zijn dochter Delphine Arnault naar voren geschoven als topvrouw bij modemerk Dior. Ook zijn andere kinderen bekleden prominente rollen binnen zijn bedrijf.