Sinds het ontslag van Alfred Schreuder is het een zooitje bij Ajax. Aan de gepromoveerde Heitinga de taak om de zaakjes weer in orde te krijgen, maar vooralsnog verloopt dat moeizaam. Hoewel de Amsterdammers eerder deze week wel Feyenoord in De Kuip wisten te verslaan (1-2), is de toekomst van Heitinga als hoofdtrainer zeker niet zeker. Wat wel zeker is, is dat zijn voertuigen in staat zijn de straten van Amsterdam onveilig te maken.

Gesponsorde auto van Ajax-coach John Heitinga

Inderdaad, de voormalig Nederlands international en huidige hoofdtrainer van voetbalclub Ajax is niet alleen een gepassioneerd voetballer, maar ook een autoliefhebber. De 39-jarige coach heeft een overduidelijk voorkeur voor hoge en grote auto’s. Want waarom zou hij anders rijden in een een Land Rover Defender uit 2020?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Heitinga (@johnheitinga)

De ‘gezinsauto’ van John Heitinga is een ware krachtpatser met een 240 pk-motor onder de motorkap. Met een topsnelheid van 188 km/u en een sprintvermogen van 0 naar 100 km/u in slechts 6,3 seconden komt het exemplaar overeen met de kwaliteiten van een échte verdediger; solide, betrouwbaar en vol karakter.

Bovendien is de auto verkrijgbaar in twee verschillende modellen: de 90 en de 110. De 90 heeft een kortere wielbasis en biedt daarom wat minder ruimte dan de 110, die daarentegen een grotere wielbasis heeft en aanzienlijk meer ruimte biedt.

“Land Rover biedt met de Defender een perfecte match van rijervaring en rijeigenschappen. Dit model heeft alles wat ik in een auto zoek: stoer, betrouwbaar en een gevoel van loyaliteit.” John Heitinga is fan! Jij ook?”, schreef de Jaguar Land Rover-dealer (Kimman) destijds op social media.

Zijn droomauto

Het is geen geheim dat John Heitinga dol is op auto’s. Naast de Land Rover Defender heeft hij namelijk ook de sleutels van een Mercedes-Benz, die hij van zijn club Ajax heeft gekregen. Maar, zoals hij aangaf in een interview met Masters Expo, zit hij slechts sporadisch achter het stuur van dit exemplaar. “Meestal neem ik de elektrische fiets, dat bespaart me veel parkeerproblemen in de stad.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Heitinga (@johnheitinga)

Maar wat is nu de ultieme droomauto van Ajax-coach John Heitinga? In zijn jongere jaren was dat altijd een Ferrari, maar zoals hij zelf uitlegde: “Die tijd is voorbij, nu vind ik het vooral belangrijk dat een auto veilig is als ik mijn gezin erin meeneem, en praktisch natuurlijk.”