Mathieu van der Poel is een van de meest gerenommeerde en gevierde namen in de wielersport. Terwijl zijn sporttenue overladen is met sponsoren, maakt hij tegenwoordig in zijn vrije tijd ook reclame. Onlangs werd Van der Poel namelijk ‘brand ambassador’ bij Lamborghini Antwerp en dat leverde hem een Urus S op.

Mathieu van der Poel is niet te stoppen

Hoewel de in België geboren Nederlander begon als voetballer, trad hij toch in de voetsporen van zijn (groot)vader. In 2015 werd hij de jongste wereldkampioen veldrijden aller tijden en in de daaropvolgende jaren werd de ene na de andere titel in de wacht gesleept; hij won in zijn carrière Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race, de De Brabantse Pijl, de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche en heeft in totaal zeven Europese titels op zijn naam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MVDP (@mathieuvanderpoel)

De veelzijdige Van der Poel is ongeëvenaard snel, gedreven en beschikt over een winnaarsmentaliteit. Volgens Erik Michiels, directeur van Lamborghini Antwerp, zijn dat stuk voor stuk eigenschappen die aansluiten bij het Italiaanse Lamborghini.

“Dit voelt toch specialer dan een nieuwe racefiets uittesten”, concludeert de kersverse eigenaar. Wat los van de chique donker grijze kleur en de rode remklauwen opvalt, is het kenteken. Leze luidt als volgt: I MVDP I.

“Ik wil liever niet te erg opvallen”

Die kleur is trouwens een keuze van hemzelf geweest. “Ik vind het wel stijlvol zo. Ik wil liever niet te erg opvallen. Dat is ook de reden waarom er geen slogans of foto’s op het koetswerk zijn gespoten. Op m’n wielertruitjes zal er ook geen spoor zijn van Lamborghini. Daar blijven alleen de namen van onze teamsponsors staan: Alpecin en Deceuninck.”

Lamborghini Urus S

Hoewel de nieuwprijs van deze sportieve SUV rond de € 300.000 ligt, kan Mathieu van der Poel er minstens een jaar gratis mee scheuren. En daar mag hij zichzelf enorm rijk mee rekenen. Anderen die dit exemplaar nog niet besteld hebben moeten namelijk geduld hebben. Tot eind 2024 zijn ze allemaal al gereserveerd.

De Lamborghini Urus S, opvolger van de standaard Urus, heeft een opvallend en agressief ontwerp met een brede grille, scherpe hoeken en een laaggelegen daklijn. Het wordt beschouwd als de snellere en krachtigere versie van de SUV en wordt aangedreven door een V8-motor met een vermogen van 650 pk en een koppel van 850 Nm. Dit zorgt voor een indrukwekkende acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 3,3 seconden en een topsnelheid van meer dan 305 km/u.