Mensen die graag musea bezoeken hebben hoogstwaarschijnlijk al wel het Moco Museum afgestreept in hun to-do-list. Of zijn er tenminste voorbij gelopen. Het is immers één van de vele musea die op het museumplein in Amsterdam te vinden zijn. Het museum is ondertussen zo groot geworden dat hij wereldwijd bekend is en nu ook te bezoeken is in Barcelona. Echter staat het pand in Amsterdam momenteel te koop.

Villa Alsberg in Amsterdam-Zuid

Het pand van het Moco Museum, genaamd Villa Alsberg, is ondertussen bekend voor zowel de Nederlanders als de hordes toeristen die jaarlijks over het plein stuinen. Echter heeft de organisatie achter het museum het pand niet zelf in handen. Nee, deze villa wordt gehuurd va belegger Luigi Prins, die deze villa al eerder te koop aanbood in 2016, toen het museum pas net geopend.

De rijksmonumentale kantoorvilla uit de 19e eeuw is ontworpen door Ed Cuypers. Hij was de neef van de beroemde architect Pierre Cuypers, de ontwerper van iconische Amsterdamse gebouwen, zoals het Centraal Station en het Rijksmuseum.

Moco Museum

Foto: Christie’s International Real Estate

Luigi Prins is oprichter en eigenaar van Cobraspen Group, dat gespecialiseerd is in behouden en restaureren van monumentale en industriële gebouwen. Prins begon zijn bedrijf in 1984, na het afronden van zijn educatie aan de Eerde International Boarding School Netherlands en een tijd in Brazilië te hebben gewoond. Ondertussen heeft de ondernemer zich een plek op de Quote 500 wetente geven, namelijk plek 496.

€ 37,25 miljoen winst

Toen Villa Alsberg voor het eerst op de markt kwam in 2016, wilde Prins er € 36 miljoen voor hebben. Dat terwijl de succesvolle ondernemer er zelf slechts € 8,75 miljoen voor heeft neergelegd. Geen slecht winstmarge, maar het kan dus nog beter. Gezien het pand nu weer aangeboden wordt, en wel voor tien miljoen meer. Dat betekent dat hij er zo’n € 37,25 miljoen op vooruit gaat bij een succesvolle verkoop.

Moco Museum

Foto: Christie’s International Real Estate

Prins verwacht dat er veel geïnteresseerden zullen zijn voor de villa, vooral omdat het nu ook in het buitenland wordt aangeboden. Indien u interesse heeft in het pand, moet er wel rekening mee gehouden worden dat dit pand niet als woning mag worden benut. Het staat in de advertentie ook aangegeven als ‘kantoorpand’. Daarnaast zult u ook genoegen moeten kunnen nemen dat het Moco museum de ruimte mag blijven huren. Luigi Prins zei immers in 2016 al: “Huurcontract is huurcontract.”

Interesse? Laat dat dan blijken aan Christie’s International Real Estate.