De Zweedse fabrikant Koenigsegg Automative AB ontwikkelt en produceert sinds 1994 de ene na de andere buitengewone, maar bovenal supersnelle hypercar. De Koenigsegg Jesko Absolut steekt er echter met kop en schouders boven uit. “‘We zullen nooit een auto bouwen die sneller is dan de Koenigsegg Jesko Absolut.”

De hypercar vernoemd naar Christian von Koengsegg’s vader

De Zweedse oprichter Christian von Koenigsegg vernoemde de auto naar zijn vader. U raadt het al, Jesko. De Koenigsegg Jesko Absolut is de snelste auto die de Zweedse fabrikant ooit zal gaan maken en het is dan ook niet voor niets dat de Zweedse autofabrikant maar liefst 5.000 uur heeft gespendeerd aan het ontwikkelen van de auto.

De auto heeft een dramatische stroomlijning en er ontbreekt een enorme spoiler. Dit geeft de auto een strak uiterlijk en hij kan gezien worden als een soort batmobile van Batman. De Koenigsegg Jesko Absolut vertegenwoordigt alles waar het Zweedse merk voor staat: pracht, overdaad, gebruiksgemak, vakmanschap, technische moed en rauwe, pure performance.

De wereldrecord brekende hypercar wordt aangedreven door een 5.1-liter twin-turbo V8 motor. Hierdoor heeft de Koenigsegg een vermogen van maar liefst 1.578 pk en 1.500 Nm. Daarnaast beschikt de auto over een versnellingsbak met negen schakels.

Koeningsegg Jesko Absolut

Dat de auto recordbrekend is, is allemaal te danken aan zijn topsnelheid. De auto heeft een theoretische topsnelheid van maar liefst 500 km/u. Er is echter nog niemand die daadwerkelijk de 500 km heeft durven aan te tikken. De Absolut is in staat om van 0 naar 100 km te gaan in een razend tempo van 2,5 seconden.

Gelimiteerd tot 125 exemplaren

Er zullen slechts 125 Koenigsegg Jesko Absolut’s worden gebouwd en er hangt een flink prijskaartje aan van maar liefst € 2,5 miljoen aan. Mocht u aan het twijfelen zijn om een Absolut aan te schaffen, dan hebben we slecht nieuws voor u. Alle exemplaren zijn namelijk al een poos geleden verkocht. 

Wilt u de Koenigsegg Jesko Absolut in actie zien? Kijk dan onderstaande video!