Giethoorn is een van de meeste populaire toeristische bestemmingen van Nederland. Het Overijsselse dorpje staat bekend om zijn vele waterwegen en bruggetjes en wordt daarom ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd.

Gerenoveerde woonboerderij aan het water in Giethoorn op Funda

Er zijn verschillende soorten woningen beschikbaar in Giethoorn, van traditionele rietgedekte boerderijen tot moderne villa’s aan het water. Wij willen ons nu even richten op een “paradijselijk verblijf”, direct aan het vaarwater. “Een eigen historisch stukje Hollands erfgoed!”, aldus de makelaar.

Op Funda is namelijk een advertentie geplaatst van een rietgedekte woonboerderij met schuur in de pittoreske toeristentrekpleister Giethoorn. Vanwaar de volgende bewoner dagelijks wordt getrakteerd op een panoramisch uitzicht over de weilanden en het Nationaal Park de Weerribben-Wieden.

Woonboerderij Giethoorn-02

Door de jaren heen is de karakteristieke uitstraling bewaard gebleven. Zo zijn tijdens de renovatie in 2018 zijn veel authentieke details, zoals de schouwen, het oud-Hollandse tegelwerk en de balkenplafonds behouden gebleven. Ook de brede beuk aan de achterzijde draagt daaraan bij. Dit wordt nog versterkt door de royale living in het achterhuis, die met de grote ramen, sfeervolle roedeverdeling, openslaande deuren naar de tuin en dakvensters onder de hoge nok een helder en ruimtelijk interieur biedt.

Aangezien de woonboerderij uit 1910 aan het water ligt, heeft het perceel meerdere wallenkanten om een boot af te meren: twee ruime ligplaatsen en een insteekhaven. De fraai aangelegde tuin biedt daarnaast veel privacy door de oude bomen, bloeiende struiken en verzorgde hagen. Er zijn tot slot diverse moderne zon- en schaduwterrassen die voor elke gelegenheid of stemming een plek bieden.

Kleine prijsverlaging

Qua woonoppervlak spreken we over 300 m² en er zijn in totaal vijf slaapkamers aanwezig. Tot slot hoort de grote houten schuur met openslaande deuren ook bij de aanbieding. Het complete plaatjes staat op Funda met een vraagprijs van € 1.349.000. Dat is iets minder dan er vorig jaar in maart voor werd gevraagd: €1.375.000. Hier kunt u alle 49 foto’s in alle rust doorspitten.