Bent u een echte paardenliefhebber en droomt u er altijd al van om de eigenaar te zijn van een tot in de puntjes verzorgde paardenhouderij. Dan bent bij deze villa aan het juiste adres, want met een perceel van maar liefst 58.947 vierkante meter heeft u genoeg plek om de paarden te laten grazen in de wei en een rondje te lopen in de bak. 

De woonboerderij met complete paardenhouderij in Gorssel

De woning met een woonoppervlakte van 372 vierkante meter ligt gelegen in het buitengebied van Eefde, vlakbij bij Gorssel. Echter is er niet alleen aan de paarden gedacht, want acht jaar geleden is de boerderij gronding aangepakt en voorzien van moderne comfort. Zodat u na een dagje zwoegen met de paarden heerlijk kan uitrusten in de knusse villa.

Woonboerderij Funda

Foto: Funda

De woning heeft een rieten dak, wat het een echte woonboerderij maakt. De woonboerderij is verdeeld over twee woonlagen en beschikt over maar liefst acht slaapkamers. Op de begane grond bevindt zich de riante woonkeuken met een aangrenzende eetkamer en dient als centrale punt van de benden gelegen verdieping. Hier kan iedereen bijeenkomen om gezellig te dineren.

De woonkamer was eerst voorzien van oude staldeuren, maar die zijn vervangen door een glazen pui wat een prachtig uitzicht geeft op de paardenfaciliteiten en de mooie omgeving. Ook zouden zwarten stalen deuren hier goed bij passen, zoals we dat vaker bij gerenoveerde woonboerderijen zien. De woonkamer komt samen me een grote schouw, waar u tijdens de koude winterdagen heerlijk kan loungen met een verrukkelijke borrel.

Voor de rest beschikt de begane grond over een was- en strijkkeuken en in het voorhuis bevinden zich twee riante slaapkamers inclusief een luxueuze badkamer, die van alle gemakken is voorzien. Er is daarnaast ook nog een klein, maar fijne wijnkelder om al uw favorieten wijnen te stallen.

Woonkamer Funda

Foto: Funda

Als u de trap naar boven neemt, treft u de vijf andere riante slaapkamers aan, evenals een badkamer en een kinderkamer. Hier kunt u alle familieleden laten slapen na een heus kerstdiner, waarvan de auto’s geparkeerd kunnen worden in de vrijstaande, luxe overkapping in de vorm van een carport, zodat er ruim genoten kan worden van een glaasje bubbels.

De paardenhouderij

Dan nu over naar het pronkstuk van het totale perceel, de volledig in de puntjes verzorgde paardenhouderij. Acht jaar geleden maakte de eigenaars hun droom om een professioneel paardenbedrijf te runnen werkelijkheid en lieten maar liefst 44 boxstallen aanleggen. Verder werd er een rijbaan gebouwd en een wasplaats met solarium, evenals een stijlvolle zadelkamer en een dekenkamer.

Als u amices op bezoek krijgt, dan kunnen zij in de gezellige kantine een kopje koffie drinken terwijl ze vermaakt worden door de ruiters in de rijbaan. Last but not least is de paardenhouderij voorzien van een comfortabel studio-appartement waar een groom, iemand die verantwoordelijk is voor de paarden, kan resideren. Heeft u dus zelf geen zin om de paarden te verzorgen of redt u het niet om alle paarden te voorzien van eten, dan kunt u dus een groom aannemen.

Paardenstal

Foto: Funda

Op het ruime perceel bevindt zich een zespaards stapmolen, een longeercirkel van 15 meter, een mestplaats, een grote kapschuur voor hooi, stro en alle apparatuur die nodig is. Bovendien zijn de weilanden opgedeeld in kleinere percelen om de paarden in de buitenlucht te laten grazen en u hoeft zich ook geen zorgen te maken dat de paarden weg zullen rennen, aangezien de percelen volledig omheind zijn met houten hekwerken en schrikdraad.

Wilt u de nieuwe eigenaar worden van de prachtige woonboerderij die samen komt met een complete paardenhouderij? Dan moet u bereid zijn om een bedrag van € 3.500.000 neer te leggen. Bekijk hier de advertentie op Funda.