Liefde is onbetaalbaar. Of toch wél? Tinder is in ieder geval bezig met een abonnement waar u per maand maar liefst $ 500 moet gaan betalen. De nieuwe dienst heeft voorlopig de naam Tinder Vault gekregen en is gericht op die mensen die rijk genoeg zijn, of  doen alsof, om het abonnement te betalen. Als vermogend persoon wilt u natuurlijk geen armetierige sloebers op uw beeldscherm tegenkomen, dus daar heeft Tinder iets op verzonnen.

Tinder lanceert versie voor mensen met knaken

Match Group is het moederbedrijf van meerdere populaire dating-apps, waaronder Tinder. Aan het eind van afgelopen jaar kwam het nieuws naar buiten dat het moederbedrijf zijn eerste kwartaaldaling ooit boekte. Dit kwam deels door Tinder’s “zwakker dan verwachte productuitvoering”, volgens de CEO van de Match Group.

Het idee voor Tinder Vault, komt dus niet zomaar uit de lucht vallen, want als het een daverend succes wordt zal de kwartaaldaling in 2022 de eerste, maar ook misschien wel de laatste zijn.

Tinder

Voor veel mensen met een bekende achtergrond, of een grote functie in het bedrijfsleven, is daten via Tinder al gauw onmogelijk. Mensen hebben meteen een beeld over hen en zullen direct een vooroordeel hebben. Bovendien, laten we eerlijk zijn, als u ineens een BN’er aantreft op Tinder, dan wil je er maar wat graag mee matchen, toch?

Enfin. Voor een maandelijks bedrag van $ 500 of een jaarlijks bedrag van $ 6.000, kunt zich in de toekomst begeven aan de exclusieve kant van de dating-app. Met het abonnement krijgt u een speciale status binnen de app en een heuse ‘priority pass’. Dit houdt in dat je dus andere matches te zien krijgt met dezelfde status.

Werkwijze van Tinder Vault

Er is weinig bekend over de functies die het abonnement zullen gaan bieden, aangezien het concept nog in zijn beginfase zit en er dus nog van alles kan veranderen. Tinder Vault zal niet een geheel nieuw segment zijn, maar een versterking van de technologie van Tinder.

Zo zullen er menselijke matchmakers komen die beschikbaar zijn om jou te voorzien van tips en advies, dus als je geen idee hebt wat je moet reageren op die onwijs leuke match, dan staan de matchmakers voor u klaar. Mocht je nou zelf de ideale matchmaker zijn, dan kan je wellicht als het concept officieel gelanceerd is aan de slag bij Tinder.

Tinder is niet per se revolutionair op dit gebied, want een paar jaar geleden werd door de concurrent Berkeley International al ‘Tinder voor de superrijken’ geïntroduceerd. Wie zich daar voor wil inschrijven zal zo’n € 7.500 aan inschrijvingsgeld moeten dokken.