Door de jaren heen zijn er een aantal fantastische LEGO-sets op de markt gebracht. Vooral de LEGO Star Wars lijn doet het erg goed en veel fans over de hele wereld verzamelen de bouwsets. Nu is er een nieuwe Ultimate Collector Series (UCS) die toegevoegd kan worden aan de lijst van alle Star Wars-fanaten: De X-Wing Starfighter!

Lego Star Wars – UCS X-Wing Starfighter

Voor wie denkt dat LEGO alleen voor kinderen bedoelt is, zit er goed naast. Tegenwoordig is er een breed scala aan bouwsets die voor volwassenen bedoeld zijn. Het gaat hier dan vaak om replica’s van echte gebouwen, zoals het Colloseum of de Eiffeltoren, of om collectors items voor fans van onder andere Harry Potter, Lord of the Rings, maar dus ook Star Wars.

In dit geval kunnen de fans van LEGO Star Wars zometeen weer druk aan de slag met een gloednieuw bouwwerk. Het is echter niet de eerste versie van dit iconische ruimteschip: in 2000 kwam LEGO al met de X-Wing, die ze naast de TIE Interceptor lanceerden. De originele X-Wing bestaat uit zo’n 1.300 steentjes. In 2013 bracht Lego echter een gloednieuwe versie uit: de UCS Red Five X-Wing Starfighter van wel 1.559 bouwstenen.

Deze nieuwe LEGO Star Wars UCS X-Wing Starfighter is dus een extra gedetailleerde versie van de eerdere twee X-Wing’s. In totaal bestaat hij uit maar liefst 1.949 bouwsteentjes! Dat zijn 390 steentjes meer dan zijn voorganger en maar liefst 649 steentjes meer dan de eerste X-Wing set. Daarnaast komen er ook twee minifiguren bij: Luke Skywalker en R2-D2.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LEGO (@lego)

De prijs van deze bijzondere set is € 239,99 en alle LEGO fans die aan het VIP-loyaliteitsprogramma meedoen kunnen al 1 mei bestellen. De X-Wing Starfighter zal echter pas officieel op 4 mei worden uitgebracht, als jaarlijkse set van de speciale Star Wars-dag. “May the Fourth Be With You!”