De Tyrannosaurus rex behoort tot de allergrootste roofdieren die ooit op aarde hebben geleefd. Ruim 65 miljoen jaar geleden stierf dit soort uit, maar dat betekent niet dat er niks meer van de dinosaurussen over is. Vandaag de dag worden er nog steeds botten gevonden en daar worden dan ook flinke bedragen op geboden. Zo werd er afgelopen dinsdag in Zürich een flink bedrag neergelegd voor een skelet van een T.rex.

Tyrannosaurus rex Trinity geveild

Het skelet van de Tyrannosaurus Rex in kwestie wordt ook wel Trinity genoemd en werd geveild door het Zwitserse veilinghuis Koller. De huidige eigenaar wilde ervan af en overhandigde het aan Koller.

Het skelet van Trinity is samengesteld uit botten die zijn opgegraven bij drie vindplaatsen in de Verenigde Staten in een tijdsbestek van maar liefst 5 jaar. Ruim de helft van de gerestaureerde dino bestaat uit originele botten en daarbij komt kijken dat de schedel van Trinity, met een lengte van 1,4 meter, volgens het Zwitserse veilinghuis ‘bijzonder zeldzaam’ is en ‘opmerkelijk goed’ bewaard is gebleven.

Skelet Dino veiling

Foto: Instagram (@kollerauctions)

Afgelopen dinsdag om 16:00 begon de veiling en het ene hoge bod na het andere werd geboden. Het hoogste bod was maar liefst 4.800.000 Zwitserse frank, dat is omgerekend bijna € 4.900.000. Een torenhoog bedrag voor dino Trinity, maar het bedrag viel eigenlijk enigszins tegen. Veilinghuis Koller had namelijk geschat dat Trinity tussen de € 5.000.000 en € 8.000.000 zou gaan opleveren, aangezien het zo’n uniek en schitterend exemplaar is.

Allereerste veiling van een T.rex in Europa

Het is niet de eerste keer dat er een T. rex werd geveild, overigens wel de eerste in Europa, want eerder werd Tyrannosaurus Sue voor meer dan € 7.000.000 gekocht en werd tentoongesteld in het Field Musuem of Natural History in de Amerikaanse stad Chicago. Voor de andere T. rex genaamd Stan werd een krankzinnige prijs van € 29.000.000 betaald, wel was dit het meest complete skelet van de drie dino’s. Stan zal ergens in 2025 te zien zijn in Abu Dhabi, bij het Natuurhistorische Museum.

T.rex

Foto: Koller Auktionen AG

Degene die het hoogste bod uitbracht bij de veiling afgelopen dinsdag zal de nieuwe eigenaar van T.rex Trinity worden. Echter, wordt de identiteit van de nieuwe eigenaar helaas niet bekendgemaakt. Misschien is het wel Leonardo DiCaprio of Nicolas Cage aangezien die groot liefhebbers zijn van dinobotten en met hun carrière als acteurs, flink wat geld verdienen. Wel weten we zeker dat de dino niet te zien zal zijn in het natuurhistorisch museum Naturalis, zij lieten namelijk weten geen interesse te hebben in Trinity.

De nieuwe eigenaar hoeft zich over het vervoer van de Tyrannosaurus rex absoluut geen zorgen te maken, aangezien de botten gratis en overal ter wereld worden bezorgd. Last but not least wordt het skelet gratis in elkaar gezet door de specialisten van het Zwitserse Dinosaurus Museum, het enige wat de nieuwe eigenaar zelf moet regelen is een plek waar de 11,6 meter lange en 4 meter hoge Trinity kan gaan staan.