Zoals u weet is het uiterst zeldzaam om de loterij te winnen. Terwijl het jaarlijks toch enkele keer gebeurt, komt het sporadisch voor dat niemand het winnende lot komt inleveren. Een ogenschijnlijke droom die uitmondt in een nachtmerrie.

Zoektocht naar de winnaar van de Eurojackpot is in volle gang

Momenteel is er een zoektocht gaande naar de Eurojackpot-prijswinnaar van maar liefst € 466.255,60. Het winnende lot werd gekocht bij een Albert Heijn filiaal in Hilversum en werd al op 20 december 2022 getrokken. Omdat tot op heden niemand naar voren is gekomen als de rechtmatige winnaar, heeft de Nederlandse Loterij, waar Eurojackpot onderdeel van is, een aantal acties aangekondigd om diegene op te sporen.

Loterij-winnaar Eurojackpot

Wanneer het winnende lot getrokken is en bekend gemaakt, moet de winnaar zich eerst melden op het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij om de prijs te verzilveren. Aan de winnaar wordt niet alleen het enorme bedrag overhandigd, maar ook krijgen de winnaars advies en begeleiding. Niet iedereen kan namelijk omgaan met hoge bedragen.

De loterij-winnaars blijven anoniem

De woordvoerder van de Nederlandse Loterij laat weten dat de winnaars van de Eurojackpot altijd anoniem blijven. Dit maakt de zoektocht nog moeilijker, omdat de organisatie zelf ook niet weet wie de gelukkige winnaar is. “We zien vaak dat fysieke loten worden gekocht door buurtbewoners van het verkooppunt”, aldus Bjorn Rosner, woordvoerder van de Nederlandse Loterij. Daarom roept de organisatie iedereen in de omgeving van Hilversum op om toch nog maar een keertje te kijken thuis of hij of zij het winnende lot in handen heeft.

Om de zoektocht meer kracht bij te zetten, zal Eurojackpot vanaf donderdag 13 april fysiek aanwezig zijn in de winkels van Albert Heijn in Hilversum om mensen nog eens aan te sporen om thuis te kijken naar hun lot van een paar maanden oud. Ook zullen ze op 15 april door Hilversum rijden met verschillende Eurojackpot-bakfietsen om mensen op de hoogte te brengen van de zoektocht en hopelijk de eigenaar van het winnende lot te vinden. Dus mocht u in Hilversum wonen zouden wij als we u waren nog maar eens goed kijken in de papierbak.