Omroepen doen vaak geheimzinnig over wat bekende Nederlanders krijgen voor een klus op televisie, zoals het aanschuiven bij een talkshow. Toch zijn er van een aantal programma’s wel bekend dat de BN’ers niet altijd zomaar meedoen aan een programma, maar ook een vergoeding ontvangen voor hun aanwezigheid. Wat verdienen BN’ers bijvoorbeeld voor Ranking the Stars?

Dit bedrag mogen deelnemers van Ranking the Stars verwachten

Aan iedere uitzending doen 10 bekende Nederlanders mee, waar twee vragen aan worden gesteld. Er is van te voren een top 10 samengesteld en de BN’ers moeten zelf dan een top tien samenstellen om te kijken of zij kunnen raden wie waar in de lijst terechtkomt. Voor ieder goed antwoord – met goede redenering – krijgen ze punten. De winnaar gaat naar huis met een prijs.

Het programma wordt al sinds 2006 uitgezonden en lijkt zijn kijkcijfers te behouden. Naast dat de BN’ers wat meer naamsbekendheid kunnen krijgen door het meedoen aan dit programma, ontvangen ze er ook een mooie vergoeding voor. Om af en toe het mikpunt te zijn van een plagende medespeler krijgen ze namelijk zo’n € 750 per aflevering.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul Henri de Leeuw (@pauldeleeuw)

De geldvergoedingen bij andere tv-programma’s

Er zijn nog veel meer programma’s die de beroemdheden bijzonder hoge vergoedingen geven voor het meedoen aan een programma. Zo zouden deelnemers van De Slimste Mens per aflevering maar liefst € 250 ontvangen. Dat klinkt niet als heel veel, maar gezien de mensen daar maar een paar uur per aflevering aan kwijt zijn, is het toch een mooi bedrag.

Ook voor Expeditie Robinson hoeven de deelnemers niet bang te zijn om met lege handen thuis te komen. Meedoen levert ze namelijk al € 10.000 op en de spelers die na de samenstelling nog meedoen krijgen € 1.000 per dag erbij. Ook dat programma is dus zeker wel de moeite waard voor BN’ers om aan mee te doen.

Ook bij talkshows kunnen bekende Nederlanders hun slagje slaan. De bedragen lopen nogal uiteen en het is gewoonlijk niet de bedoeling dat mensen geld ontvangen voor het aanschuiven bij een talkshow. Maar als de BN’er een beetje ‘relevant’ en ‘gewild’ is, bieden talkshows zeker wel een bedrag aan om ze naar hun tafel te lokken. Cabaretier Marc-Marie Huijbregts zou bijvoorbeeld per uitzending ongeveer € 2.000 vragen.

Dus als u wat bekendheid heeft weten te krijgen en u wordt uitgenodigd voor televisie, ga dan vooral even de onderhandeling aan!