Profvoetballer Rai Vloet is momenteel wellicht de meest gehate man van Nederland. In november van 2021 reed hij met 200 kilometer per uur – onder invloed van alchohol – over de A4, waar hij vervolgens op een andere auto klapte. De 4-jarige Gio uit Zoetermeer kan het niet meer navertellen. Het OM heeft een gevangenisstraf van 2,5 jaar geëist tegen de voetballer. Een straf die sowieso al aan de lage kant is, maar alsnog besloot Vloet in hoger beroep te gaan.

Rai Vloet

Rai Vloet voetbalt momenteel in Rusland en was daardoor niet bij de uitspraak aanwezig. Dit zaaide angst bij de nabestaanden van Gio. Zij waren bang dat Vloet zich zou verschuilen in Rusland en zo zijn straf zien te ontlopen. De advocaat van Vloet stelde de familie gerust: “Hij zal zich te zijner tijd melden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rai Vloet (@raivloet)

En dat deed hij ook. Ongeveer twee weken geleden werd de zaak behandeld. Toen was hij wel aanwezig. Ondertussen blijft Nederland haar gal spuwen over de keuzes van Vloet. “Het is niet te doen als je ziet hoe die jongen zich misdraagt en het nu ook nog in zijn botte harses haalt om in hoger beroep te gaan”, zegt Evert Santegoeds van de Privé. “Het is zijn goed recht om in hoger beroep te gaan, maar ik ben heel blij dat de officier van justitie dat ook gedaan heeft. Als je weet wat hij heeft aangericht, dan zou hij het verhaal zelf ook eens moeten lezen. Misschien gaat er dan een belletje bij hem rinkelen.”

Kort na het ongeluk werd hij weer opgenomen in de selectie van Heracles en deed hij in een beeldinterview zijn verhaal. “Er gaat natuurlijk geen dag voorbij dat ik niet denk aan het ongeluk, of de tragische gevolgen daarvan. Ik zou heel graag willen dat ik de tijd terug zou kunnen draaien, maar dat gaat helaas niet. Voor de familie is het natuurlijk het allerergste”, zei hij.

Jaarsalaris van Rai Vloet bij zijn Russische werkgever

Vloet heeft tijdens zijn profcarrière de ene na de andere club ingewisseld. De in Schijndel geboren aanvallende middenvelder begon in de senioren bij PSV, maar werd vervolgens uitgeleend aan SC Cambuur en FC Eindhoven. In 2017 werd hij overgenomen door NAC Breda, maar in de daaropvolgende jaren speelde hij bij clubs in Zwitserland, Italië en België.

De meesten zullen hem herkennen in het shirt van Heracles, maar na het destaureuze ongeluk die hij veroorzaakte, vertrok hij wederom naar het buitenland. Nederland zou ‘onbewoonbaar’ zijn geworden. Eerst tekende hij een contract bij de Kazachstaanse club Astana FK, maar ondertussen komt hij uit voor FK Oeral, een Russische club uit Jekaterinenburg.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rai Vloet (@raivloet)

Volgens Salary Sport is de Nederlander de bestbetaalde speler van de selectie met een weeksalaris van € 20.880. Op jaarbasis komt dat neer op € 1.085.760. “Dat Vloet dankzij zijn gedwongen vlucht naar Rusland na het doodrijden van Gio nu meer dan een miljoen verdient, moet de zoveelste klap zijn voor vader Steffin en moeder Sanne”, schrijf weekblad Privé.