Een opmerkelijk tafereel in het Braziliaanse Aracáuria, een stad het zuiden van het Zuid-Amerikaanse land. Op 15 april is een 16-jarig schoolmeisje daar getrouwd met een zakenman, miljonair en burgemeester. Hoewel het wettelijk is toegestaan, zorgt het leeftijdsverschil logischerwijs voor nogal wat controversie.

Controversiële Braziliaanse trouwerij leidt tot ontslag van burgemeester

Bovendien was het huwelijk niet het enige schaduwrijke aan de trouwerij. Nadat de burgemeester genaamd Hissam Hussein Dehaini het ‘ja-woord’ tegen zijn 49 jaar jongere partner genaamd Kauane Rode Camargo, een winnares van een schoonheidswedstrijd voor kinderen, had gezegd, zou hij twee familieleden van zijn bruid – de moeder en tante – promotie hebben gegeven: de een kreeg een hogere functie, de andere een loonsverhoging.

En dat is uiteraard niet de bedoeling. Het leidde ertoe dat de Braziliaan wordt verdacht van fraude en inmiddels is hij zelfs noodgedwongen opgestapt als burgemeester van het plaatsje. Dat betekent niet dat hij zonder inkomsten zit, want de controversiële ex-ambtenaar heeft als zakenman een fortuin verdiend. Zo zou hij beschikken over een vermogen van 14 miljoen Braziliaanse real, omgerekend € 2,5 miljoen.

16 kinderen uit zes huwelijken

Dehaini zal zich weinig aantrekken van de commotie, want dit is alweer zijn zesde huwelijk. Met al deze vrouwen heeft hij in totaal 16 kinderen. Zijn nieuwste bruid werd slechts vier dagen voor de grote dag 16 jaar oud. Normaliter moet een vrouw of man in Brazilië 18 zijn om te trouwen, maar met toestemming van de ouders is 16 legaal.

Het jonge meisje deelde het twijfelachtige nieuws op social media en omschreef haar trouwdag als “de gelukkigste dag van mijn leven”. Ze deelde ook een foto van zichzelf en haar nieuwe, eerste huwelijkspartner met de tekst: “De grote liefde van mijn leven, dank je voor alles.”