ABT vindt het lastig om afscheid te nemen van het V8-tijdperk. Om een ode te brengen aan deze geliefde aandrijflijn introduceren ze de ABT RS6 Legacy Edition. Een nog krachtigere versie op basis van de Audi RS6 Avant “met een compromisloos ontwerp” die is gelimiteerd tot 200 eenheden.

ABT RS6 Legacy Edition

De ABT RS6 Legacy Edition heeft verschillende upgrades ten opzichte van de standaard Audi RS6 Avant. Waar de standaardeditie van de Duitse sportwagen beschikt over 630 pk en 850 Nm koppel heeft de eigenaar van de Legacy Edition 760 pk en 980 Nm koppel tot zijn beschikking. Het resulteert in een acceleratietijd van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,1 tellen.

De ingenieurs hebben zich niet beperkt tot enkel de technische aspecten, want ook het design is omgegooid. Bijzonder is bijvoorbeeld het in de motorkap geïntegreerde ABT-koolstofinzetstuk. Het zit niet alleen gemonteerd om de visuele accenten te versterken, maar ook om de warmteafvoer van de prestatiegerichte V8-motor te verbeteren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ABT Sportsline (@abt_sportsline)

Ook zit er een een vernieuwde splitter op, evenals grotere luchtinlaatroosters en een spoiler en een diffuser van koolstofvezel.  Maar wie gezien wil worden, moet ook worden gehoord, zijn ze van mening bij ABT. Daarom hebben ze roestvrijstalen geluiddempersysteem met 4 ABT-eindpijpafwerkingen van 102 mm  aan het project toegevoegd, “waardoor een krachtig geluid ontstaat.”

IR22 high performance gesmede velgen in glanzend zwart toppen de configuratie aan de buitenkant af. Tot slot is het interieur gepersonaliseerd met unieke badges en een plaatje die het specifieke eenheidsnummer van de auto aangeeft.

Aangezien de Johann Abt Signature Edition allang is uitverkocht, is deze nieuwe gelimiteerde oplage meer dan welkom voor iedere welgestelde petrolhead en Audi RS6-liefhebber. Volgens Carscoops kost de Legacy-edition € 102.600, exclusief de prijs van een donor-RS6.

Lees hier meer over de ABT RS6 Legacy Edition.

ABT RS6 Legacy Edition-03