Rico Verhoeven heeft in de afgelopen jaren geen wedstrijden meer verloren, maar als ondernemer heeft hij zijn verlies moeten nemen. High End Nutrition, het moederbedrijf achter zijn voedingssupplementenlijn Ricoded, is namelijk knock out. Het bedrijf heeft een faillisement aangevraagd en Rico, die heeft zijn ambassadeurschap laten opschoren.

Bedrijf achter Ricoded is niet meer

Hoewel we Rico Verhoeven voorheen enkel omschreven als kickbokser, is hij de benaming zakenman meer dan waard. Hij stopt hier en daar wat centen in stenen en uiteraard kon een eigen voedingssupplementenlijn niet uitblijven. Ook schitterde de Jean-Claude Van Damme in the making in de bioscoopfilm Black Lotus, die helaas voor hem slecht is ontvangen.

Even terug naar High End Nutrition. Het bedrijf werd in 2021 opgericht door Tibor Koppers, een ondernemer, personal trainer en coach. Afgelopen jaar werd betekend dat Rico Verhoeven aan boord kwam en werd de supplementen lijn Ricoded geïntroduceerd. Kick of Kickboxing tekende een 3-jarige overeenkomst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven)

“High End Nutrition is weliswaar een jong bedrijf, maar bestaat uit een team dat veel ervaring heeft en durft te innoveren en investeren in hoogwaardige producten die perfect aansluiten op mijn ideeën,” zei Rico Verhoeven destijds over de reden waarop hij met Koppers in zee ging.

Hoewel Verhoeven enorm enthousiasts was, heeft de rechtbank van Amsterdam besloten dat er geen toekomst meer voor de onderneming is.

Ambassadeurschap opgeschort

Nu High End Nutrition in de financiële afgrond is gestort, is de overeenkomst met de gevierde kickboxer verscheurd. Maar niet helemaal. Verhoeven heeft aan Shownieuws laten weten dat zijn ambassadeurschap is opgeschort, niet definitief beëindigd. De deur staat dus op een kiertje.

“Met veel spijt moet ik mededelen dat ik mijn ambassadeurschap bij High End Nutrition heb onderbroken vanwege de insolventie en het gerechtelijk bevel van High End Nutrition”, zegt hij. “Na zeven maanden faillissement van mij en andere debiteuren was een gerechtelijk bevel van High End Nutrition Supplements BV de enige optie voor ons.”