Afgelopen weekend vonden er helaas weer een aantal botsingen, crashes en overtredingen plaats. Eén van de meest opmerkelijke had alles te maken met een Lamborghini Huracán STO (Super Trofeo Omologata), de baangerichte variant van de Huracán met een waarde van € 450.000.

Peperdure variant van de Huracán vliegt door de bocht in Amersfoort

Op zondagmiddag reed een man met zijn kind nietsvermoedend op de Rondweg-Zuid in Amersfoort. Door een nog onbekende reden verloor hij de controle over het stuur, vloog hij door de bocht en kwam hij tot stilstand in de nabijgelegen berm. Een harde klap, maar gelukkig raakte niemand gewond.

Volgens Autoblog kwamen twee monteurs van Lamborghini Leusden ter plaatse om het racemonster te inspecteren, waarna de auto werd meegenomen. De gelopen schade is vooralsnog onbekend, maar het geintje zal de eigenaar met gemak tienduizenden kosten.

Prestaties van de Lamborghini Huracán STO

De Lamborghini Huracán STO (Super Trofeo Omologata) is een high-performance sportwagen geproduceerd door de Italiaanse autofabrikant Lamborghini en werd onthuld op november 2020. De STO heeft een agressief en aerodynamisch geoptimaliseerd ontwerp grote frontsplitter, een achtervleugel met een geïntegreerde luchtinlaat, een prominente achterdiffusor en verschillende andere aerodynamische verbeteringen.

Hoewel de Huracán STO straatlegaal is, is hij ontworpen met een sterke focus op circuitprestaties. Het model bestaat voor een groot deel uit koolstofvezel en onder de motorkap rust een atmosferische 5,2-liter V10-motor, die 631 pk en een koppel van 417 Nm koppel produceert. Met zijn krachtige motor en aerodynamische onderdelen accelereert de Huracán STO in ongeveer 3 seconden van 0 tot naar 100 km/h en heeft ‘ie een topsnelheid van meer dan 305 km/h.

De lichtgewicht constructie in combinatie met de krachtige aandrijflijn maakt het een lastig te temmen stier. Zo blijkt maar weer.