In de razendsnelle wereld van de Formule 1 is er altijd ruimte voor jong talent om de spotlights te stelen. Een dergelijke ster die de afgelopen jaren de harten van fans over de hele wereld heeft veroverd, is de Britse coureur Lando Norris. Het buitengewone en jonge racetalent heeft bewezen dat hij een van de opwindendste coureurs van zijn generatie is.

Lando Norris als McLaren-coureur in de Formule 1

Naarmate Norris zich verder ontwikkelde als coureur, groeide zijn competitieve geest en vastberadenheid om te winnen. Hij heeft zichzelf bewezen als een serieuze uitdager voor de topcoureurs in de Formule 1 en heeft inmiddels meerdere podiumplaatsen behaald. Met zijn technische vaardigheden, strategisch inzicht en vasthoudendheid op de baan lijkt Norris op weg naar grotere successen in de toekomst.

“Al deze mensen die bij McLaren zijn geweest, en dan ben ik de volgende die geweldige resultaten voor hen probeert te behalen en geschiedenis met hen probeert te schrijven”, aldus de pas 23-jarige Formule 1-coureur. “Ik probeer er nooit aan te denken. Ik probeer gewoon te genieten van mijn tijd met het team en het als thuis te laten voelen.”

Op maat gemaakte McLaren 765LT Spider

Als McLaren-coureur – die in 2019 zijn debuut maakte – rijdt hij natuurlijk ook privé in een model van het Britse automerk. Alhoewel, de favoriete auto van Lewis Hamilton is een Ferrari, maar dat verhaal kennen we ondertussen al wel. Lando Norris, de teamgenoot van Carlos Sainz Jr., heeft onlangs zijn gloednieuwe McLaren 765LT Spider afgeleverd gekregen. Een op maat gemaakt exemplaar welteverstaan.

Lando Norris (McLaren)-02

Tsja, het zijn van een bekend persoon in de autosport heeft zo zijn voordelen. Anders zou het knap lastig worden om zijn handen te krijgen aan een tot 765 exemplaren gelimiteerde oplage McLaren 765LT Spider’s. Hoewel de prestaties van 755 pk sterke V8-motor hetzelfde zijn gebleven, heeft een team van McLaren 18 maanden gespendeerd om de persoonlijke wensen van Norris te verwezenlijken.

Het project bestaat uit een koolstofblauwe carrosserie, felgele remklauwen en een blauw met zwart interieur met gele stiksels. In plaats van zijn logo overal te plakken, zijn vier kleine gele strepen en een Britse vlag voldoende. “Ik wilde niet overal mijn logo, want dat is een beetje: Oh, kijk mij eens.”

Kortom: subtiliteit stond hoog op de agenda. McLaren plaats eerder deze week een video op YouTube, waarin we Norris zijn nieuwe aanwinst zien bewonderen en alle wijzingen ten opzichte van het standaardmodel doorneemt.