Een rietgedekte villa aan de Loosdrechtse Plassen op een historische dijk die iedere dag zal zorgen voor het “ultieme vakantiegevoel”. Klinkt toch als muziek in de oren? De woning is onder architectuur gebouwd en heeft een oppervlakte van 287 m2, een riante tuin en wateroppervlakte van maar liefst 1.875 m2.

Imposant ‘plassenhuis’ op Funda terechtgekomen

De onder begeleiding van architectenbureau Vries & Theunissen aangelegde woning is rondom voorzien van een groot terras dat grotendeels over het water is gerealiseerd. Het terras leidt naar de eigen aanlegsteiger en verderop in de tuin staat een bijgebouw/atelier met toegang tot het water. Zowel het huis als het bijgebouw zijn zeer hoogwaardig afgewerkt.

Het “plassenhuis”, zoals de makelaar het omschrijft, is verdeeld over een begane grond, eerste verdieping , een souterrain en heeft een gebogen vorm met veel ramen. De begane grond bestaat uit een entree, vestibule met toilet en fontein, ruime hal met grote kasten en meerdere dubbele openslaande deuren.

De woon- en zitkamer zijn gelegen aan de zijde van de Loosdrechtse Plassen en hebben grote raampartijen, wat zorgt voor een extra ruim uitzicht en de belevenis van licht en water horizonten direct naar binnen brengt. De ruime woonkeuken met eiland is voorzien van alle gemakken.

Kijk vanuit de master bedroom uit op de Loosdrechtse Plassen

De op de eerste verdieping gelegen master bedroom bevindt zich aan de waterzijde en heeft een op maat gemaakte kastenwand en een imposant antiek hemelbed. Via een schuifdeur is er toegang tot de badkamer en suite. Deze is zeer smaakvol afgewerkt en is uitgerust met een vrijstaand design bad en een op maat gemaakt wastafelmeubel in bijzondere fraaie uitvoering. Sommige andere bewoners of gasten zullen genoegen moeten nemen met de bedstedes.

Het souterrain bestaat uit een overloop, hal met inloopkasten, toegang tot de tweede zeer ruime chill/tv kamer en een inpandige berging. Daarnaast zijn er twee ruime slaapkamers,

Loosdrechtse Plassen-03

Maar om het vakantiegevoel compleet te maken, moeten we ons uiteraard naar buiten verplaatsen. In de tuin staat niet alleen een bijgebouw met twee schuifpuien met atelierruimte en douche klaar, maar een aanlegsteiger waardoor u direct toegang heeft tot de naastgelegen plas water. Maar hoeveel kost het ultieme vakantiegevoel aan de Loosdrechtse Plassen? Wel, zo’n € 2.700.000. Check hier de advertentie op Funda.