Feadship, de gerenommeerde Nederlandse bouwer van superjachten, heeft wederom bewezen waarom het wereldwijd tot de top behoort van luxe jachtbouwers. Het nieuwste hoogstandje van Feadship is Project 710, een technologisch hoogwaardig en visueel verbluffend superjacht met een lengte van maar liefst 84 meter. Dit meesterwerk heeft recentelijk de constructiehal van Feadship in Aalsmeer verlaten en ondergaat de laatste proefvaarten op zee voorafgaand aan de aflevering.

Project 710, de nieuwste lancering van het gerenommeerde Feadship

“Een van de meest technisch geavanceerde en dynamisch ontworpen Feadships van de afgelopen jaren is uit haar bouwhal op de Feadship-werf in Aalsmeer geglipt voor de laatste afbouw voorafgaand aan proefvaarten”, schrijf Feadship. “Haar lengte wordt optisch gestrekt door een laag profiel, horizontale stylingkenmerken en zeer strakke vormen die naar achteren stromen vanuit een sterke boeg die kracht en zeewaardigheid demonstreert.”

Het exterieur- en interieurarchitectuur en het ontwerp van Project 710 zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Britse firma RWD en MONK design. De opdracht luidde als volgt: doorbreek alle jachtontwerpnormen en daag ontwerpers op het gebied van architectuur en techniek.

Het resultaat is een optisch gestrekt schip met een laag profiel, horizontale stylingkenmerken en zeer strakke vormen die vanuit een sterke boeg naar achteren vloeien.

Qua faciliteiten beschikt het jacht over een aantal unieke ruimtes, zoals een asymmetrische atriumtrap die leidt naar een eetsalon op het benedendek, waar een hele muur opent om een terras te onthullen dat net boven zeeniveau uitkijkt. Op het achterschip bevindt zich een Aqua Lounge met enorme ramen onder het waterniveau.

Feadship

In plaats van een aanlegdek naar voren, is er een onthullende observatielounge op de boeg met dubbel gebogen glazen kamerhoge ramen. Terrasvormige achterdekken zweven boven elkaar zonder pilaren ertussen en glazen balustrades bieden onbelemmerd uitzicht vanaf zowel het achterdek als de volledig beglaasde binnenruimtes op het achterdek.

Emissievrije missie

Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 uitsluitend emissievrije superjacht af te leveren. En Project 710 vormt een juiste stap binnen deze filosofie. Project 710 is namelijk een uiterst duurzaam jacht. Ook de proeven op zee en het afleveren zullen op hydrotreated vegetable oil (HVO) zijn, waardoor de totale CO2-uitstoot met ongeveer 90% wordt verminderd.