Funda is de meest bekende en populaire website voor (koop)woningen in Nederland. Menig Nederlander maakt er gebruik van en velen hebben hun droomwoning hierop kunnen vinden. Al blijft het uiteraard ook een leuke website om te klikken op ‘prijs aflopend’ en te zien wat de duurste huizen tot hun beschikking hebben. Daarom hebben wij een top 5 van de duurste huizen die momenteel op de woningverkoopstite staan.

5. Oranje Nassaulaan 10 – Warmond

Funda

Het kleine plaatsje Warmond staat al bekend om dure, vrijstaande woningen en veel grond. Maar deze villa op de Oranje Nassaulaan slaat alles. Met een woonoppervlak van 741 m² en wel 5.750 m² aan eigen grond heeft dit landhuis alles wat men zich maar kan wensen. Er zijn in totaal 15 kamers, waarvan 10 slaapkamers. Daarnaast beschikt de woning over een eigen zwembad en sauna. Deze woning is in 1910 gebouwd en in Engelse landhuisstijl ontworpen, met verschillende indrukwekkende vleugels.

De prijs van de woning komt op € 11,5 miljoen kosten koper. Heeft u interesse in dit prachtige landhuis? Neem dan vooral een kijkje naar dit indrukwekkende pand.

4. Hertenlaan 15 – Wassenaar

Funda

Een ander dorp wat zeker bekend staat om de luxe en vrijstaande woningen. Deze geniale, afgelegen villa is een echte eye-catcher met zijn stijlvolle uiterlijk en adembenemende omgeving. De woonoppervlakte bedraagt 738 m² en daar komt een perceel van maar liefst 31.305 m² bij kijken. Verder beschikt de woning over 14 kamers waarvan zes slaapkamers. De villa heeft vier badkamers en twee aparte toiletten, maar zelfs ook een sauna, buitenzwembad en een gigantische garage waar u een autocollectie kunt beginnen. Een indrukwekkende tuin ontbreekt ook zeker niet aan deze woning, wat het net laat lijken op een sprookje.

Nog een bijzondere toevoeging aan deze woning, is de schitterende lichtkoepel die zich boven de keuken bevindt, wat voor veel natuurlijk licht zorgt in de ruimte. De stijl van de kamers is een combinatie van klassiek en modern, wat voor een strak maar elegante uitstraling zorgt.

Met alles erop en eraan is het niet zo vreemd dat men € 11,95 miljoen vraagt voor dit landhuis. Mocht u interesse hebben in het sprookje, kunt u op de pagina van Funda de volledige woning aanschouwen.

3. Reelaan 12 – Bosch en Duin

Funda

Als een ‘normale villa’ voor u niet genoeg is, kunt u zich ook neerstrijken in dit prachtige landhuis. Deze villa op de Reelaan oogt eerder als een kasteel dan een reguliere koopwoning, maar toch is hij écht beschikbaar op Funda. Het majestueuze paleis komt met een woonoppervlak van 1.389 m² en een perceel van 8.030 m². Wauw! Mocht het uiterlijk van de woning nog niet voldoende indruk hebben gemaakt, zal u van uw stoel vallen van verbazing als u het interieur ziet. De ‘kasteel-look’ is namelijk ook zeker van binnen te aanschouwen, met stijlvolle ruime vertrekken en veel oog voor detail.

Deze paleisvilla heeft maar liefst zeven slaapkamers, zes badkamers, een wellness, een bioscoop met bar en een inpandige garage voor wel acht auto’s. Vergeet ook de prachtige leefruimtes niet, die op een royale stijl zijn ingericht. De Funda-pagina omschrijft de woning niet voor niets als een ‘one of a kind Masterpiece’.

Voor ‘maar’ € 14 miljoen kan deze villa van u zijn. Mocht u interesse hebben in het leven als een vorst, kunt u wederom de Funda pagina bewonderen.

2. Buurtweg 38 – De Kieviet

Funda

Voor wie van een klassiekere woning houdt, is Landgoed Blankenburg een absolute droom. Het landhuis bevat naast een prachtig interieur ook een fenomenale buitenplaats uit de 18e eeuw. “Blankenburg is gesitueerd op één van de mooiste locaties van Wassenaar, nabij de Waalsdorpervlakte en de Wassenaarse duinen en manifesteert zich zonder twijfel als één van de allermooiste landgoederen van Nederland,” aldus de Funda pagina.

Met 1.128 m² woonruimte en 41.064 m² aan perceel kunt u in een historisch meesterwerk wonen. Er zijn 10 slaapkamers aanwezig, maar ook een prachtige dubbele  garage en een ruime kelder. Ook bevat de woning een gastenverblijf die tevens als personeelsruimte kan worden benuttigd. De woning is rustig gelegen, omgeven met prachtige bossen.

Voor € 16 miljoen kunt u leven in deze klassieke villa. Meer informatie kunt u vinden op de Funda pagina.

1. Biltseweg 7 – Bosch en Duin

Funda

De meest modern-ogende woning uit de lijst, maar even indrukwekkend als de rest. Op Funda wordt deze villa omschreven als een ‘duurzaam hightech kasteel’. Het heeft een woonoppervlak van maar liefst 1.893 m² (!) en een perceel van 32.388 m². Deze duurzame villa heeft energielabel A++, wat zeer gunstig is. De indeling van de woning is geïnspireerd op het Getty Museum in Los Angeles.

Zo heeft het huis 17 kamers, waarvan vier slaapkamers. Het bevat een garage met plek voor wel 10 auto’s, personeelsruimte met aparte ingang, twee grote voorraadkelders, een spectaculair zwembad met aangrenzende bar, een bioscoop en zelfs een wellness en fitnesszaal.

Voor € 18 miljoen kan deze fenomenale woning van u zijn! Indien u interesse heeft, kunt u de pagina van Funda raadplegen.