Hoe reed u vroeger naar school? Op de fiets, de scooter of toch met de auto? Indien het laatstgenoemde het geval was, betrof het ongetwijfeld een simplistische exemplaar. Tegenwoordig rijden scholieren in vooraanstaande Nederlandse gemeentes met de Birò naar het onderwijsinstituut, terwijl een 16-jarige Australiër wat meer pk’s tot zijn beschikking heeft. Hij rijdt namelijk in een speciale Lamborghini Aventador (Aventador LP750-4 SuperVeloce), onder toezicht weliswaar.

Leerling-bestuurder rijdt vanaf school naar huis in een Italiaanse supercar

Bestuurders op een drukbezochte snelweg in Melbourne moesten waarschijnlijk even in hun ogen wrijven om het te beseffen. Een 16-jarige die voorbij rijdt in een Italiaanse sportwagen ter waarde van al gauw € 863.000? Klopt dat wel? Dit kostbare model valt sowieso al op, maar het feit dat een 16-jarige achter het stuur zit, doet daar nog een schepje bij op.

Met een voorlopig rijbewijs en een opvallend gele ’L’ van ‘leerling’ aan de achterzijde van de zwarte verschijning voldeed de jongeman aan alle eisen, maar toch zorgde het voor gefronste wenkbrauwen. In het Australische staat Victoria (de kleinste staat van het gigantische land), waar Melbourne deel van uitmaakt, mogen leerlingen ouder dan 16 elke auto besturen zolang ze onder toezicht staan ​​van iemand met een volledig rijbewijs.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Een foto van de desbetreffende auto werd een aantal dagen geleden op Facebook gedeeld door een autospotpagina en is sindsdien viraal gegaan met op het moment van schrijven meer dan 4.600 reactie en 13.000 likes. Volgens het onderschrift werd de Lamborghini bestuurd door een 16-jarige die net door zijn ouders van school was gehaald.

Ondanks dat de 16-jarige aan alle regels voldoet en zijn ouders naar verluidt bij hem in het voertuig zaten, vindt niet iedereen het verantwoord. Een onervaren bestuurder achter het stuur van een V12-aangedreven supercar met 740 pk en een topsnelheid van 350 kilometer per uur is volgens hen vragen om problemen.

Zo schrijf iemand in de reactiesectie onder de Facebook-post: “Dit is alsof je een leerling-piloot van 16 in een straaljager zet en zegt dat het goed is voor de ervaring! Dodelijk als je het mij vraagt.”