Exclusieve supercars hebben een speciale aantrekkingskracht gehad op beroemdheden en rijken. Onder wie ook 50 Cent. De wereldberoemde rapper en ondernemer, heeft de zonder twijfel de aandacht weten te trekken met zijn opvallende White Lightning Jet Car.

Nieuwste aanwinst van 50 Cent: de White Lightning Jet Car

50 Cent, artiestenaam van van Curtis James Jackson III, leeft zachts gezegd een turbulent leven. De nu 47 jarige is ooit neergeschoten, heeft barstende ruzie met zijn zoon en verloor honderden miljoen waardoor hij failliet ging. Ondertussen lijkt hij zijn leven op een rijtje te hebben en hoeven we financieel gezien geen medelijden met hem te hebben.

Zo heeft de Amerikaanse rapper zichzelf een uiterst exclusieve straaljager op wielen cadeau gedaan. De White Lightning Jet Car is alles behalve een doorsnee sportwagen.

50 Cent jetcar-01

Met een gestroomlijnde carrosserie, een lage zithouding en vleugeldeuren straalt deze auto een futuristische uitstraling uit. Het exterieur is volledig wit met subtiele accenten en heeft een gestroomlijnde vormgeving om de aerodynamica te optimaliseren. Het model is dan ook geïnspireerd opo Formule 1-auto’s, maar ook ruimtevoertuigen, zoals de Lunar-module. Het voertuig is gebouwd door Parker Brothers Concepts, een bedrijf dat gespecialiseerd is in onconventionele prototypes en filmauto’s.

Straalmotor met 7.000 pk

Wat de White Lightning Jet Car echt uniek maakt, is zijn aandrijfsysteem. Het voertuig is uitgerust met een aangepaste straalmotor die oorspronkelijk bedoeld was voor een gevechtsvliegtuig. Deze straalmotor, aangedreven door vloeibare brandstof, biedt een ongelooflijke kracht en acceleratie die moeilijk te evenaren is. De motor levert een verbluffende 7.000 pk, wat resulteert in een topsnelheid van meer dan 560 km/u. Met zo’n buitengewone kracht kan de White Lightning Jet Car in slechts enkele seconden van 0 naar 100 km/u accelereren.

Gelimiteerd tot slechts één prototype

Ondanks de verbluffende prestaties van de White Lightning Jet Car heeft 50 Cent ervoor gezorgd dat veiligheid een prioriteit is. Het voertuig is uitgerust met geavanceerde remmen, stabiliteitscontrolesystemen en veiligheidsgordels om de bestuurder en passagiers te beschermen. Bovendien heeft de auto een speciale brandstofbeveiligingssysteem om de risico’s van het gebruik van een straalmotor te minimaliseren.

Met een prijskaartje van maar liefst $ 1,5 miljoen is de White Lightning Jet Car alleen weggelegd voor de meest welgestelde autoliefhebbers en verzamelaars ter wereld. Echter blijkt het geen waardevaste investering, want de Amerikaan heeft het exemplaar alweer verkocht voor slechts een fractie van wat hij er zelf voor heeft betaald. Sterker nog: minder dan een tiende van de gesuggereerde waarde.