Een 59-jarige man uit het Noord-Limburgse Venlo heeft een celstraf van 8 jaar tegen zich geëist horen worden. De man zou een grote speler zijn in de wereld van synthetische verdovende middelen. Naast dat feit wordt de Limburger ook verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s en deelname aan een criminele organisatie. De man had in totaal zo’n € 6.000.000 in zijn woning liggen, op de meest creatieve manieren verstopt.

Man heeft voor miljoenen achter koelkast verstopt

In 2011 vonden speciaal opgeleide militairen achter een koelkast in de woning van de man liefst € 4.300.000. Het gigantische geldbedrag lag verstopt in een bergruimte achter een aanbouwkeuken. Militairen van de landmacht, die speciaal zijn opgeleid voor dergelijke zaken, moeten door een dubbeldeurs Amerikaanse koelkast om bij het geld te komen. Dit alles gebeurt in een op het oog zo gewone woonwijk in de Limburgse stad Venlo, waar er in Nederland zoveel van zijn.

Een jaar later werd er bij een tweede huiszoeking in de woning van de man, maar ook in de woning van zijn buren, nog eens een groot contant geldbedrag aangetroffen. Zo werd er in de woonkamer, achter de inzethaard, nog eens € 100.000 gevonden en lag er in een schoenendoos in de slaapkamer nog eens € 150.000. In totaal is er bij huiszoekingen die in 2010, 2011 en 2012 hebben plaatsgevonden in totaal voor € 6.000.000 aan contanten aangetroffen.

OM klaagt man aan voor witwassen en productie verdovende middelen

De aanklacht voor het witwassen weegt volgens het Openbaar Ministerie het zwaarst. Maar de man wordt ook verdacht van het produceren en voor handen hebben van amfetamine, een synthetische drug. Al het gevonden geld en goederen, zoals dure horloges en auto’s, is in beslag genomen en zal worden verbeurd.

De definitieve uitspraak zal volgens een lokale krant op 31 augustus zijn in de rechtbank en Den Bosch. Dan krijgt de verdachte de kans zich te verweren tegen de aanklachten. De eis van het OM ligt op acht jaar celstraf.