De automobielindustrie staat op het punt van een revolutionaire verandering met de opkomst van geavanceerde technologieën. In een opmerkelijke samenwerking heeft BMW, een pionier in de autowereld, de handen ineengeslagen met de tech start-up Tyde om een ​​baanbrekende speedboat, genaamd The Icon, te creëren. “Technologie gebouwd op de weg, gemaakt voor het water.”

Eerste project op het water van BMW

Door de expertise van BMW op het gebied van autotechniek te combineren met de innovatieve ideeën van Tyde, kon The Icon worden getransformeerd in een geavanceerd voertuig dat de grenzen verlegt. TYDE, een veelbelovende tech start-up, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van intelligente software en heeft de mogelijkheid om geavanceerde technologieën te implementeren die de rijervaring naar een hoger niveau tillen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BMW (@bmw)

De vernieuwde THE ICON maakt gebruik van geavanceerde autotechnologieën die mogelijk worden gemaakt door de samenwerking met TYDE. Een van de meest opvallende functies is de geïntegreerde kunstmatige intelligentie (AI) die het voertuig een gepersonaliseerde en adaptieve rijervaring biedt. De AI-analyseert voortdurend de rijstijl, de voorkeuren van de bestuurder en de verkeersomstandigheden om de prestaties van het voertuig te optimaliseren en een naadloze interactie tussen bestuurder en auto mogelijk te maken.

BMW The Icon-01

“Er kwam veel digitale technologie bij kijken. We konden een VR-bril gebruiken om de ruimte te ervaren en te zien hoe de perspectieven werkten voordat het gebouwde model klaar was”, aldus  Tommy Forsgren, hoofdontwerper van het Designworks-team in München.

The Icon maakt gebruik van geavanceerde sensortechnologieën en slimme connectiviteit om een ​​intuïtieve en veilige rijervaring te bieden. Met behulp van geavanceerde camerasystemen en sensoren wordt het voertuig constant bewaakt, waardoor mogelijke gevaren kunnen worden gedetecteerd en ongevallen kunnen worden voorkomen. Bovendien is THE ICON uitgerust met geavanceerde connectiviteitsfuncties die naadloze integratie met mobiele apparaten mogelijk maken, zodat bestuurders altijd verbonden kunnen blijven en toegang hebben tot informatie- en entertainmentopties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BMW (@bmw)

“Het schip is een grote stap voorwaarts in emissievrije mobiliteit op het water”

Naast technologische vooruitgang heeft BMW in samenwerking met TYDE ook de focus gelegd op duurzaamheid en efficiëntie. THE ICON is uitgerust met geavanceerde hybride aandrijflijnen en energieterugwinningssystemen die zorgen voor een verminderde uitstoot en een efficiënter brandstofverbruik. Deze technologische innovaties dragen bij aan een duurzamere mobiliteit en benadrukken het streven van BMW om groenere en schonere voertuigen te produceren.