Er is een prijsdaling van liefst € 3.000.000 aangekondigd voor het 44,5 meter lange motorjacht Sanlorenzo 44 Alloy motorjacht genaamd Kamakasa, welke te koop wordt aangeboden door Burgess. Het extravagante jacht kost nu € 24.900.000, waar dat eerder zo’n € 28.000.000 was. Deze soorten jachten werden in 2022 nog bekroond met een prestigieuze Neptune tijdens de World Superyacht Awards.

Motorjacht Kamakasa flink in prijs verlaagd

Kamakasa is een van aluminium gebouwd motorjacht van de Italiaanse scheepswerf Sanlorenzo. Het ontwerp komt van het Zuccon International Project, een tevens Italiaans ontwerpbureau van jachten. Het jacht werd in 2020 afgeleverd en in de advertentie wordt hij gepresenteerd als nieuw met weinig motoruren, zelden gebruikt door de eigenaar.

Sanlorenzo 44 Alloy Kamakasa

Kamakasa beschikt over een prachtig indrukwekkend binnenvolume, met onder meer een master suite verdeeld over liefst drie niveaus over de volle breedte. Gecompleteerd met eigen jacuzzi en toegang tot de comfortabele boog lounge. De nieuwe eigenaar kan zijn of haar gezelschap ook gemakkelijk kwijt: op het jacht zijn namelijk vier royale gastenhutten te vinden, die in totaal zo’n 11 mensen kan herbergen.

Sanlorenzo 44 Alloy Kamakasa

Ook het dek is van alle comfort en gemakken voorzien. Zo is er een teakhouten beachclub met multifunctionele ruimte, een bar, lounge en fitnessruimte. De ruimte is op zeeniveau aan drie zijden open. We vinden daar ook onder meer een zwemplatform en zeeterrassen aan zowel bakboord als stuurboord. Aan de zijkant is een garage ingericht, die ruimte voor een zeker zeven meter lange tender realiseert.

Maximale snelheid van 21 knopen

Ook qua techniek is de Kamakasa een absoluut paradepaardje. Met een maximumsnelheid van 21 knopen, een kruissnelheid van 18 knopen en een maximaal bereik van 2000 zeemijl, floreert u door de mondiale wateren. Onder de kappen liggen dubbele MTU-dieselmotoren van 2636 pk.

Volgens de adverteerder – die vanzelfsprekend niet geheel objectief is – biedt de Kamakasa een “onweerstaanbare kans om een ​​uitzonderlijk goed ontworpen en onderhouden jacht te kopen van een eigenaar die het jacht weg wil hebben”. De vraagprijs is zoals gezegd vanaf heden € 24.900.000 en ligt op u te wachten in de haven van het Italiaanse La Spezia. Bij interesse, neem contact op met Burgess.