Een terugtrekkende haarlijn, haaruitval en dunner wordend haar zijn ongetwijfeld de grootste onzekerheden onder mannen. Nederlanders stappen dan ook massaal in het vliegtuig naar Turkije om daar een haartransplantatie te laten verrichten. Dit is de over het algemeen budgetoptie, want uiteraard kan deze behandeling ook gewoon in Nederland. Maar wat kost zoiets nou eigenlijk?

Gemiddelde kosten van een haartransplantatie

In de moderne wereld ziet men imperfecties als verafschuwend. Maar wie geen acceptatie kan vinden, heeft nog een aantal andere opties. In het geval van een terugtrekkende haarlijn, waar veel mannen mee te maken krijgen, kan een haartransplantatie als oplossing dienen.

De kosten van een haartransplantatie kunnen variëren, zowel in Turkije als in Nederland, maar over het algemeen zijn haartransplantaties in Turkije meestal goedkoper dan in Nederland. Dit hangt af echter af van de desbetreffende de kliniek, de gekozen behandelmethode, het aantal ‘grafts’ dat wordt getransplanteerd en de ervaring van de chirurg/kliniek.

Haartransplantatie in Turkije

In Turkije variëren de kosten van een haartransplantatie meestal tussen de € 1.500 en € 4.000, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het land staat bekend om zijn gespecialiseerde klinieken en ervaren chirurgen op het gebied van haartransplantaties, maar de kosten vallen daar lager uit vanwege de verschillen in salaris tussen Nederlanders en Turken.

Haartransplantatie in Nederland

In Nederland liggen de kosten dus doorgaans hoger dan in Turkije. Een haartransplantatie kan in Nederland variëren van € 4.000 tot € 10.000 of zelfs meer, afhankelijk van dezelfde factoren. De hogere kosten kunnen worden toegeschreven aan de hogere kosten van levensonderhoud en medische diensten in Nederland.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat het van belang is om niet alleen naar de kosten te kijken bij het overwegen van een haartransplantatie. Kwaliteit, ervaring van de chirurg en reputatie van de kliniek zijn ook cruciale aspecten om te overwegen bij het maken van een beslissing.

Check dus goed de reviews voorafgaand aan de behandeling en denk er in ieder geval een tijdje goed over na.  Ondanks dat het normaliter goed gaat, zijn er horrorverhalen en u wil natuurlijk niet onnodig risico lopen.