De Jaguar E-Type is een legendarisch model onder de klassiekers. Dit iconische voertuig, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren ’60, werd al snel een symbool van elegantie en snelheid, maar wat gebeurt er als je een dergelijke klassieker transformeert tot een brute 4×4 monster? Het resultaat is de opvallende Jaguar E-Type 4×4 Monster.

Straatlegale Jaguar E-Type 4×4

De transformatie van de Jaguar E-Type naar een 4×4 monster is het geesteskind van een team van gepassioneerde autoliefhebbers en technische experts. Ze wilden het beste van beide werelden samenbrengen: de tijdloze schoonheid van de E-Type en de krachtige prestaties van een moderne off-road machine. Het resultaat is ronduit verbluffend. Ondanks het onconventionele uiterlijk is het exemplaar gewoon straatlegaal.

Het exterieurontwerp behoudt de kenmerkende kenmerken van de originele E-Type, zoals de slanke carrosserie, de stijlvolle lijnen en de opvallende rondingen. Echter, om plaats te bieden aan de 4×4-aandrijving, is de carrosserie iets verhoogd en verbreed en is het onderstel geleend van een Range Rover.

Het voertuig rust op robuuste off-road banden en heeft een verhoogde bodemvrijheid om gemakkelijk iedere terrein aan te kunnen, zoals iedere 4×4. Of het nu gaat om ruig terrein, modderige paden of steile hellingen, de Jaguar E-Type 4×4 Monster levert ongeëvenaarde prestaties.

V8-motor uit een 1984 Land Rover Range Rover

Maar los van die aanpassing is er ook kracht nodig. Die haalt het voertuig uit de krachtige V8-motor die afkomstig is uit een 1984 Land Rover Range Rover. Met een vermogen van meer dan 500 pk en een koppel dat indruk maakt, kan dit beest van een auto elke uitdaging op de weg of off-road aan.

Het is niet zomaar een leuk projectje, er zijn ondertussen al een hoop kilometers mee afgelegd. 201.117 om precies te zijn. Maar heeft nog voldoende power in zich om een nieuwe eigenaar te vermaken. De opvallende auto staat te koop in het thuisland van Jaguar, het Verenigd Koninkrijk, in het plaatsje Little Addington, en heeft een vraagprijs van £ 19.750 pond, omgerekend ruim € 23.000 op Ebay. Vrij schappelijk, nietwaar?

De eenmalige gebouwde Jaguar E Type 4×4, is turned key en klaar voor gebruik, aldus de verkoper. “Dit voertuig krijgt zoveel aandacht, iedereen vindt het geweldig! Een geweldig promotievoertuig of gewoon voor de lol, je kunt er overal mee rijden!”