In het pittoreske Rijkevorsel in België, net over de Nederlandse grenst, pronkt een betoverend landgoed dat zijn bezoekers betovert met zijn majestueuze architectuur en bijna ongeëvenaarde schoonheid. Gelegen aan de befaamde Hoeveweg 7, straalt dit prachtige Belgische landgoed een tijdloze elegantie uit. Het staat sinds een paar maanden in de etalage voor ‘slechts’ € 1.995.000.

Belgisch landgoed op zes hectare eigen grond

Hoewel het doet denken aan een vervlogen tijd, heeft het alle klasse, voorzieningen en maatstaven die we vandaag de dag hanteren. Perfect voor een stijlbewuste gentleman en gezin. Met zijn weelderige landschap, weidse uitzichten en luxueuze voorzieningen vormt deze adembenemende residentie een ware oase van aanzien, weelde en serene rust.

België

Het hoofdobject (1886), dat gesitueerd is op een perceel van zes hectare aan groen, is gebouwd in een karakteristieke architecturale stijl. Zo spreekt de imposante gevel en sierlijke details zeer tot de verbeelding. Het is een ware weerspiegeling van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van België.

Bij het betreden van het landgoed worden bezoekers begroet door weelderige binnenruimtes: een royale ontvangsthal met prachtige marmeren vloeren, een indrukwekkende trap, terwijl iedere van de in totaal 11 kamers – waaronder vijf slaapkamer – is zorgvuldig is ontworpen.

Klassieke elementen worden gecombineerd met moderne luxe en hoge plafonds en stijlvolle meubels creëren een ongeëvenaarde ambiance, zoals dat het geval is bij de woonkamer met meerdere zithoeken. Vanuit deze riante ruimte heeft de volgende bewoner een “waanzinnig uitzicht over de parktuin en de glazen serre”.

Een ander hoogtepunt van het pand, is zonder twijfel de bar die is ingericht in een authentiek Amerikaanse style. Het staat misschien in schril contrast met de historische waarde van de rest van het pand, maar geldt tegelijkertijd als een bijzonder contrast. De bar is compleet met een eigen sanitair en een zitgedeelte.

“Dit karakteristieke eigendom biedt u authentieke elementen en de absolute luxe van ruimte en privacy”

Via de serre bereik je de garage en is het gastenverblijf bereikbaar, welke beschikt over een eigen keuken, woonkamer, badkamer en ruime slaapkamer. Waarmee het landgoed zich onderscheid, is de parkachtige tuin, “die met bijzonder veel oog voor detail is aangelegd en onderhouden”.

In deze tuin treffen we niet alleen een overdekt gedeelte, inclusief  pen haard aan, maar ook een helikopterplatform, drie grote vijvers, een garage voor meerdere auto’s en een tennisbaan.

Hoewel het gebouw al decennialang meegaat, werd het in de jaren ’60 volledig getransformeerd tot de villa zoals we ‘m vandaag de dag zien. Belangstellenden kunnen de sleutels bemachtigen voor € 1.995.000. Dat is € 3.041 per vierkante meter.

Landgoed België-02