Iedereen en zijn moeder weet wie Lewis Hamilton is. Zelfs als u helemaal niets met de Formule 1 heeft. Als we het over statistieken, waaronder carrièrepunten en zijn Grand Prix, is de Brit met zeven Formule 1-titels en 102 Grand Prix op zijn naam de beste Formule 1- coureur ooit.

Nieuwe contract van Lewis Hamilton

Ondanks geruchten dat Ferrari hem wil binnenhalen, doet Mercedes er alles aan om hun toppresteerder te houden, ongeacht zijn leeftijd. Volgens The Daily Mail staat Hamilton (38) momenteel zelfs op het punt staan om een historische nieuwe deal met Mercedes te sluiten met een jaarsalaris van £ 50 miljoen, omgerekend € 58,4 miljoen, per jaar.

Het huidige contract van Hamilton loopt eind dit jaar af en hij heeft tussen de laatste race in Spanje en de Canadese Grand Prix van dit weekend gesprekken gevoerd met teambaas Toto Wolff (miljardair). Zelfs doet Hamilton er tot op heden vrij nonchalant en terughoudend over. Tegen Sky News heeft de coureur verklaard dat er vooruitgang is geboekt met de gesprekken met Wolff , maar dat er “geen haast” is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

“We hebben zo’n goede relatie.”

“We hebben onlangs een goede ontmoeting gehad. Het zijn zeer complexe contracten. Het is niet zomaar een coureurscontract”, zegt Hamilton over de lopende gesprekken omtrent zijn nieuwe arbeidsovereenkomst. “Op dit moment ben ik van plan hier te zijn en een behoorlijke tijd te racen. Je moet gewoon alle wegen verkennen in de zin van hoe je je samenwerking met zo’n geweldige organisatie kunt blijven uitbreiden. Het is niet zo eenvoudig als gewoon zeggen ‘ga je gang’,

Wolff is iets vrijgeviger en verwacht dat binnenkort de rode knop op geruchtenmolen ingedrukt kan worden. “Het gaat binnenkort gebeuren en we praten meer over dagen dan over weken. We doen ons best om het voor de Grand Prix van Canada af te ronden. Ik zal hem vandaag zien en misschien hebben we het er nog over. We hebben zo’n goede relatie.”