In het oosten van ons mooie kikkerlandje, tegen de grens met Duitsland, bevindt zich een nogal indrukwekkende showroom. Hier staan meerdere prachtige vierwielers in beperkte oplage, die samen tot de meest indrukwekkende autocollectie van Nederland behoren. Wij van Pure Luxe hebben daar een kijkje kunnen nemen en nu hebben we weer een enorm speciale video voor u klaarstaan!

De Aston Martin Valkyrie

‘s-Heerenberg, een dorp schuin onder Arhnem lijkt op eerste ogenblik op een doodgewoon Nederlands dorp. Toch bevindt zich hier de ultra-luxe autocollectie, waaronder verschillende Ferrari’s en Porsche’s. Toch mochten we eerst even een rit maken in de Mercedes AMG GT 63 S, die er zowel schitterend uitziet als dat hij een sterk geluid maakt!

Maar onder deze collectie valt ook de Aston Martin Valkyrie, één die nog niet vaak in Nederland voorkomt. Deze vierwieler heeft een 6,5 liter V12 hybridemotor en beschikt over maar liefst 1.140 pk. Daarmee scheurt u met deze tweewieler gemakkelijk over de Nederlandse snelwegen. Hij heeft namelijk een topsnelheid van wel 355 kilometer per uur. Het wordt dan ook wel omschreven als een Formule 1-auto die omgebouwd is tot straatlegale supercar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

Ferrari SF90, Scuderia Spider 16m en nog veel meer!

De Aston Martin Valkyrie is niet de enige supercar die we hebben mogen aanschouwen. Deze autocollectie bevat ook meerdere adembenemende Ferrari’s waar uw mond van open zal vallen. Zo stond naast de Valkyrie een Ferrari SF90 Spider uit 2022. Ook deze heeft een topsnelheid van zo’n 340 kilometer per uur en beschikt over maar liefst 1.000 pk. Maar nog vele andere Ferrari’s, als de Scuderia Spider 16m en de 812 Competizione komen aan bod.

Echter zal het u verbazen dat bij deze autocollectie ook een paar rallyauto’s horen. Zo is er een Toyota uit 1999 die in 2000 Europees rallykampioen is geworden. Dit is dus ook een auto waarvoor u diep in de buidel moet tasten, mocht u een fan zijn van rallyauto’s.