Mercedes-Benz is uitgeroeid tot een van de meest populaire automerken onder voetballers wereldwijd. Met name de 2.500 kilogram wegende Mercedes-Benz G 63, veelal afgekort tot G-wagon, valt goed in de smaak. Ook bij Oranje-international en Tottenham Hotspur-speler Arnaut Danjuma.

Glansrijke carrière van Oranje-international Arnaut Danjuma

Danjuma werd geboren in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland, waar hij al snel zijn liefde voor voetbal ontdekte. Zijn ongelooflijke techniek, snelheid en intuïtief inzicht maakten hem op jonge leeftijd al opvallend op de diverse voetbalvelden.

Hij begon zijn professionele carrière bij NEC Nijmegen, waar hij al snel indruk maakte met zijn onverschrokken spel en zijn vermogen om kansen te creëren. Na zijn succes bij NEC Nijmegen en Club Brugge werd Danjuma opgemerkt door de Engelse club AFC Bournemouth, die hem in 2019 contracteerde.

Een transfer naar Villarreal volgde. Zij betaalde € 25 miljoen voor de Nederlandse-Nigeriaan. Het was daar, in het veeleisende en competitieve Spaanse voetbal, dat Danjuma zijn ware potentieel onthulde. Hij speelde de sterren van de hemel, waaronder in de Champions League, waar hij in het seizoen 2021/22 6 keer trefzekers was in de koningsklasse van het mondiale voetbal.

Deze uitstekende prestaties leverden hem niet alleen lof op van voetbalfans- en experts, maar ook een plaats in het Nederlands nationaal elftal. Danjuma maakte zijn debuut voor Oranje in maart 2021 en heeft sindsdien indruk gemaakt. Vanaf eind januari wordt hij gehuurd door Tottenham Hotspur.

Mercedes-Benz G 63 van Arnaut Danjuma

Met zijn stijgende sterrendom en zijn aanhoudende indrukwekkende prestaties op het veld, is het geen verrassing dat hij zichzelf onderdompelt in weelde. In 2021, toen hij nog bij onder contract stond bij plaats hij een foto omhuld in merkkleding, zittend in de achterbak van een Mercedes G 63. Zijn G 63 welteverstaan!

De G-klasse waar Arnaut Danjuma Groeneveld in rijd wordt aangedreven door een vierliter twin-turbo V8. Hierdoor levert de ronkende V8-motor een vermogen van 585 pk (430 kW) en 850 Nm koppel. Daarmee scheurt de G63 vanuit stilstand binnen 4,5 seconden naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid is begrenst op 240km/u. Hoewel Arnaut Danjuma ervoor heeft neergeteld, is niet bekend, maar reken er maar op dat het rond de € 150.000 is geweest.

Een beetje profvoetballers heeft dat bederag er dubbel en dwars voor over. Naast Danjuma is bovendien bekend dat ook Kevin de Bruine, Kevin De Bruyne (Manchester City), Sadio Mane (Bayern München), Virgil van Dijk (Liverpool) en Orkun Kokcü (Feyenoord) een G-wagon tot hun beschikking hebben.