Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. Een leus die een pas 20-jarige Nederlander met een Porsche Panamera ongetwijfeld niet kent. Nadat de desbetreffende veelpleger ondertussen al 10 keer is staande gehouden, nota bene voor hetzelfde vergrijp, is uiteindelijk zijn trotse vierwieler meegenomen door de dienders.

Meerdere keren aangehouden wegens het rijden met een ongeldig verklaard rijvaardigheidsbewijs

Het vond plaats in de omgeving Zwolle. Een agent van de verkeerspolitie Oost Nederland stuitte op de Porsche Panamera in kwestie en zette de bestuurder voor de zoveelste keer aan de kant. Na een controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Deze heeft hij ooit wel gehaald, maar is ongeldig verklaard.

Kennelijk is dat voor hem geen probleem, want iedere keer dat hij staande is gehouden en beboet, had het te maken met zijn ongeldig verklaarde rijvaardigheidsbewijs. In mei van dit jaar, de negende staandehouding, benadrukte de politieagenten dat als hij nog een keer zou worden aangehouden, dat zijn Panamera in beslag zou worden genomen.

De Panamera staat op de naam van zijn vriendin

Nou, u raadt het al. Hij kroop niet veel later gewoon weer achter het stuur, waardoor hij zijn auto, die op de naam van zijn vriendin staat, kwijtraakte. Eigenlijk is het al bizar te kunnen noemen dat het überhaupt zo ver heeft kunnen komen. 10 keer! De Officier van Justitie zal de zaak verder afhandelen. Wat zeker is, is dat de jongen zichzelf flink in de nesten heeft gewerkt.

“Er zal proces-verbaal opgemaakt worden welke naar het CVOM (Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie, red) gestuurd wordt, ook de inbeslagname zal getoetst worden en daar zal een beslissing op genomen worden”, schrijft verkeerspolitie Oost Nederland op Facebook. “Het kan maar zo dat de Officier van Justitie beslist tot vervreemden of misschien wel verbeurd verklaring, ondanks dat het voertuig op naam staat van zijn vriendin…”