€ 690.000 voor een landhuis op een perceel van 5.967 m², acht slaapkamers en de mogelijkheid om een bed and breakfast te runnen. Het kan in het Belgisch Ravels, gelegen tussen tussen Turnhout en Tilburg.. Deze luxueuze woning biedt uitzonderlijke kenmerken, ruimte en authentieke elegantie in een idyllische omgeving.

Belgisch landhuis met zeeën aan ruimte

Bij het betreden van de woning wordt u verwelkomd door een prachtige, authentieke inkomhal aan de zijgevel. Een majestueuze trap leidt naar de bovenverdieping, terwijl de woonkamer en de eerste slaapkamer (ideaal als kantoor) gemakkelijk toegankelijk zijn.

De leefkamer behoudt de originele voorste en achterste kamers, waarbij de sierlijke haardomlijstingen bewaard zijn gebleven. Vanuit hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de straat en de aangrenzende weide. De keuken, gelegen aan de achtergevel, biedt een panoramisch uitzicht op de weelderige tuin en de uitgestrekte weilanden.

Een prachtige trap leidt naar de bovenverdieping, waar een ruime overloop toegang biedt tot 2 grote slaapkamers en een royale zolderruimte die nog kan worden omgebouwd tot extra kamers. Elke kamer is uitgerust met elegante radiatoren die zorgen voor comfort en warmte. Er is ook de mogelijkheid om eenvoudig toegang te creëren naar de stal, waardoor de ruimte nog verder kan worden benut.

  • Vraagprijs per m²: € 2.300
  • Bouwjaar: 1931-1944
  • Oppervlakte wonen: 300 m²
  • Perceeloppervlakte: 5.967 m²
  • Aantal kamers: 10 kamers (8 slaapkamers)
  • Aantal badkamers: 2 badkamers
  • Inpandige garage met capaciteit voor een auto, voorzien van elektra
  • Parkeergelegenheid op eigen terrein

Stal omgebouwd tot woning

De stal is momenteel ingericht als een volwaardige extra woning, met een eigen inkomhal met gastentoilet en trap naar de bovenverdieping. De L-vormige leefruimte biedt een gezellige zithoek bij de houtkachel en een ruime eetkamer. De ruime keuken is voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur en stijlvolle inbouwkasten. Aangrenzend aan de leefruimte is er een veranda waar u kunt ontspannen en genieten van de omgeving.

Op de eerste verdieping van de stal leidt een prachtige houten trap in de inkomhal naar een ruime en lichte overloop. Hier bevinden zich nog eens vier royale slaapkamers, waarvan de kamers aan de straatkant zijn voorzien van een dakkapel en de kamers aan de achterzijde van dakramen.

Lage vraagprijs

Met een schuur van ongeveer 250 m² biedt het pand voldoende opslagruimte voor uw behoeften. De tuin, gelegen op het zuidwesten, biedt een perfecte omgeving om te ontspannen en te genieten van de zon. Privacy wordt gegarandeerd door de diverse hagen, en er zijn tal van gezellige zithoeken om te creëren. Ook het houden van 19 paarden is toegestaan op het terrein, en schapen zijn ook welkom. Een leuke bijkomstigheid voor eventuele gasten, want het is namelijk mogelijk om het pand om te toveren tot een B&B.

Ondanks alle voorzieningen, het hoge aantal vierkante meters en het buitenleven, wordt er slechts € 690.000 voor het landhuis gevraagd. Zit er een addertje onder het gras? Nou, nee. Maar de relatief lage vraagprijs heeft alles te maken met het interieur. Die is er namelijk amper. Los van wat verdwaald meubilair, oude houten kasten, een lading aan prularia, smakeloos behang bespeuren we weinig excentrieks. De open haard is wel mooi, dat moeten we eerlijk toegeven.