Inwoners van West-Europa zullen niet zo snel een emigratie naar Oeganda overwegen. Het Afrikaanse land wordt geteisterd door terroristische aanslagen, natuurgeweld en criminaliteit, maar als u die problemen weet te omzeilen en wat geld hebt gespaard, heeft u het op de vastgoedmarkt voor het uitkiezen.

Oeganda zet een stap terug in de tijd

Eerder deze week werd duidelijk dat Nederland de banden met Oeganda laat vieren, nadat het land een van de strengste anti-homowetten invoerde. Ugandese president Museveni heeft de nieuwe wet hoogstpersoonlijk ondertekend, wat betekent dat seks met iemand van hetzelfde geslacht grote gevolgen heeft. Zelfs de doodstraf.

Ook vóór de wetswijziging was dit al strafbaar in Uganda, maar nu staat ook tegenover het ‘promoten van homoseksualiteit’, wat dat ook precies allemaal mag inhouden, een celstraf die op kan lopen tot 20 jaar. Als reactie op deze conservatieve wijziging van plannen zal er geen EU-geld meer naar het land gestuurd worden en VS-president Joe Biden sprak over een “tragische schending van de universele rechten van de mens”.

Deze treurige ontwikkeling komt bovenop alle tegenslagen die innoveren te verduren krijgen. Volgens de Verenigde Naties leeft in Oeganda 37,7% van de bevolking onder de armoedegrens, terwijl ongeveer de helft van de inwoners is jonger dan 15 jaar, schrijft CooP-Africa.

Zoals we bij zoveel Afrikaanse landen zien heeft dit voornamelijk te maken met corruptie. Het geld wordt niet evenredig verdeeld, wat resulteert in een ongelofelijke kloof tussen arm en rijk. Ondanks de armoede zijn er naar schatting zo’n 1.500 Ugandezen miljonairs. De meeste van hen resideren in het district Wakiso.

Villa met zwembad voor $ 570.000

Waar in Nederland een vrijstaande woning gemiddeld rond de € 637.000 kost, kunt u voor ruim een ton minder een uit de kluiten gewassen villa in Oeganda aanschaffen. $ 570.000, omgerekend € 531.200, om precies te zijn. Deze is dan ook nog een compleet met een uitzicht op een meer, zwembad, een bioscoop en een sauna.

Ondanks dat het project nog in de stijgers staat, spreken de eerste beelden tot de verbeelding. Helemaal aangezien een soortgelijke villa op een betere locatie minstens een paar miljoen zou moeten opleveren. Bekijk de onderstaande video en oordeel zelf. In de reacties zijn de meningen nogal verschillend.

@realtor_mahad Lake View | Swimming Pool | Movie Theater | Sauna/Steam bath | luxury | 4/5 BHK. #realestates #popularvideo #realtormahad #trending #love #Kampala #tiktokuganda #africa #repost #foryou #new #duet ♬ Sure Thing (sped up) – Miguel