De in 2011 overleden Steve Jobs heeft indruk gemaakt als visionair die synoniem is geworden met innovatie en design. Naast zijn buitengewone bijdragen aan Apple koesterde Jobs ook een passie voor luxe auto’s, met name de legendarische Mercedes SL55 AMG. Een handig tructje zorgde ervoor dat hij nooit werd staande gehouden door de Amerikaanse dienders.

Steve Jobs, medeoprichter van Apple Inc., was de drijvende kracht achter enkele van ’s werelds meest baanbrekende technologische innovaties en heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van technologie. Hij transformeerde Apple van een garagebedrijf tot een internationaal toonaangevend technologieconcern.

Het is moeilijk om Steve Jobs te bespreken zonder zijn karakteristieke kledingstijl te noemen. Zijn eenvoudige, doch herkenbare outfit bestond uit een zwarte coltrui, jeans en New Balance-sneakers. Jobs geloofde in de kracht van uniformiteit en minimalisme, waardoor hij zich kon concentreren op belangrijkere zaken dan zijn outfit.

Steve Jobs’s fascinatie voor automobielen

Naast zijn werk in de technologische wereld was Steve Jobs ook een volleerde autoliefhebber. Zijn voorliefde voor elegantie en perfectie strekte zich uit tot zijn interesse in luxueuze automobielen. Hoewel hij tijdens zijn leven verschillende auto’s bezat, was de sportieve Mercedes SL55 AMG een van zijn meest geliefde voertuigen.

Steve Jobs-01

De krachtige V8-motor, het gestroomlijnde silhouet en de hoogwaardige materialen van de SL55 AMG pasten perfect bij Jobs’ streven naar perfectie en buitengewone kwaliteit. Door de jaren heen is de Amerikaan veelvoudig gefotografeerd met zijn Duitse sportwagen die nooit een kenteken bevatte.

Dat had een reden. Jobs zou volgens Jon Callas, een oud Apple-werknemer, een hekel hebben aan kentekenplaten en zorgt daardoor naar een uitweg. En die vond hij. In Californië in het namelijk mogelijk voor een eigenaar om de auto in kwestie maximaal zes maanden zonder kenteken te rijden.

Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats

Om hier optimaal van te profiteren huurde hij een zilveren Mercedes SL55 AMG en ruilde deze om de zes maanden in voor een nieuwe. Op deze manier was er geen wettelijke verplichting om de kentekenplaten te laten plaatsen. Blijkbaar herhaalde hij ditzelfde trucje met zijn Porsche 911.

Maar los van deze gunstige wisselwerking was er nog iets eigenaardigs aan zijn AMG. Jobs parkeerde het exemplaar namelijk steevast op een gehandicaptenplek op het hoofdkantoor van Apple. Iets wat hem niet in dank werd afgenomen. Echter maakte dit geen verschil, want Jobs bleef doen waar hij zin in had. Bovendien want hij was de eigenaar van de hele parkeerplaats en het bijbehorende complex.