Wilfred Genée, Andy van der Meijde en Wesley Sneijder hebben onder de artiestennaam De Offsiders een Nederlandstalig nummer uitgebracht en zijn plan om deze hit door het hele land te performen. Maar wie ze wil boeken voor een onvergetelijk feest, moet diep in de buidel tasten.

Een Aperolletje van Wilfred Genée, Andy van der Meijde en Wesley Sneijder

De nieuwe ‘hitsingle’ heet ‘Een Aperolletje’ en heeft op Spotify binnen enkele dagen als zo’n 70.000 streams gegenereerd. Hoewel het hun eerste nummer is, hebben ze dus al een heuse zomerhit te pakken. En dat is goed voor hun gage. Zeker als beginnende artiesten.

Om zoveel mogelijk naamsbekendheid en streams te garanderen namen ze in Utrecht een bijpassende videoclip op. Deze werd getoond in de uitzending van Vandaag Inside en wonder boven wonder was zelfs Johan Derksen positief. Op zijn geheel eigen manier dan. “‘Het is mijn genre niet, maar in dit genre is het leuk!’, aldus de bromsnor. Maar hij heeft nog wel een puntje van kritiek: “Voor een single is ‘ie wel erg lang.”

De twee voormalige profvoetballers en de pedante presentator staan de hele zomer open voor optredens en als hoogtepunt zullen ze een show weggegeven op Het Muziekfeest op het Plein in Uden op 14 juni. Maar wat heeft de organisatie daarvoor neer moeten tellen?

Het gigantische gage van De Offsiders

De meeste artiesten zijn geheimzinnig over hun tarieven, maar het gloednieuwe artiestentrio is daarop een uitzondering. Op een van de talloze boekingswebsites kunnen we gewoon zien wat voor bedragen er met de optredens zijn gemoeid.

Op maat gemaakte aanvragen kunnen natuurlijk nóg hoger oplopen, maar wie wil stunten Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wilfred Genée op zijn of haar feestje, moet minstens € 25.000 aftikken. Om dat even in perspectief te plaatsen: dat is € 5.000 meer dan Chef’Special, Suzan & Freek en Snollebollekes.

Voor dat bedrag staat het beroemde drietal een kwartiertje lang de sterren van de hemel te zingen. Een snelle rekensom leert ons dat men voor een uur al gauw een ton armer is. Aangezien hun repertoire vooralsnog beperkt is tot slechts één vullen ze de rest van de show met covers als het ‘Meisje Met Rode Haren’ en ‘Schijn ‘n Lichtje Op Mij’.