De wereldberoemde Pyreneeën als een panoramische achtertuin en drie skigebieden van wereldklasse in de buurt? Héél tof, nietwaar? Nou, er staat een landgoed op het veilingblok die precies deze avonturen en vergezichten aanbiedt. Congierge Auctions veilt namelijk een vorstendom in de bergen van Sant Julià De Lòria, een bergdorpje op 900 meter hoogte in dwergstaat Andorra

Bergchalet in de bergen van Andorra

Sant Julià de Lòria is een stad en de zuidelijkste parochie van Andorra, slechts 10 minuten buiten de hoofdstad Andorra La Vella. Het is dé toegangspoort voor bezoekers uit Spanje en is populair vanwege haar gunstige ligging, de bezienswaardigheden, de buitenactiviteiten en het belastingvrij winkelen.

Milde zomers in de Alpen onthullen kilometers aan weelderige bergpaden die perfect zijn voor mountainbiken of wandelen, maar wanneer het kwik onder het nulpunt daalt worden beginnende en gevorderde skiërs en snowboarders op hun wenken bediend. Hierdoor is het zowel ’s zomers als ’s winders een buitengewoon fijne plek om te vertoeven.

Andorra La Vella-01

In dit gebied woedt een levendige après-scène, maar in plaats van escargots, schnitzels of aasfondue, eet men hier voornamelijk tapas. Het Prinsendom is niet voor niets een buurland van Spanje.

Schilderachtige locatie

Gelegen op de berg La Rabassa, Naturland – met Tobotronc, de langste alpine glijbaan ter wereld op 5. 3 kilometer – wacht op plezier met familie en vrienden”, aldus het veilinghuis. “Ga naar de hoofdstad om belastingvrij te winkelen en de geplaveide straten en romaanse architectuur van de oude stad, Barri Antic, te verkennen”.

Het uit natuursteen opgetrokken bergchalet, genaamd Casa Comprar, staat garant voor 862 vierkante meter aan woonoppervlak, een dinertafel voor 20 personen, een bar en wijnkelder, een sportschool, een jacuzzi en diverse binnensportfaciliteiten, zoals een biljart-, snooker-, en tafeltennistafel.

Op 20 juli werd de veiling geopend en meteen op dezelfde dag bood iemand het openingsbod van € 1.200.000. U heeft nog tot dinsdag 25 juli om mee te bieden, want dan sluit de veiling. Naar verachting zal het bergchalet zo’n € 3,5 miljoen opleveren.

Andorra La Vella-02