De Formule 1 groeit alsmaar aan populariteit. Zeker in Nederland, waar Max Verstappen furore maakt en overwinning aan overwinning en record aan record aan elkaar rijgt. Zijn team Red Bull Racing is al twee jaar veruit het dominantste op de grid, maar is nog altijd niet het meest waardevolle F1-team van dit moment, als we sportblad Sportico mogen geloven.

Max Verstappen maakt furore in de Formule 1

De Formule 1 is de afgelopen jaren mondiaal in een gigantische opwaartse spiraal beland. Dat komt mede door Liberty Media, het Amerikaanse mediabedrijf dat 35,5% van de F1-aandelen voor $ 8 miljard kocht. Hun doel was de sport aantrekkelijk maken voor een breder publiek. En dat is gelukt, de koningsklasse is de afgelopen jaren in een vogelvlucht beland. Ook in Nederland, maar dat heeft vermoedelijk een hele andere oorzaak; Max Verstappen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

De 25-jarige Limburger is hard op weg om misschien wel één van de beste coureurs ooit te worden. Met twee wereldtitels op zak lijkt een derde achtereenvolgende in 2023 al hard aanstaande, ook al is het nog relatief aan het begin van het seizoen. De Limburger is in zijn RB19-auto echter zo dominant, dat het voor de concurrentie echter schier onmogelijk lijkt om de Nederlander nog bij te kunnen houden, mits alles goed blijft verlopen.

In 2023 wist de Nederlander zeven van de negen tot nu toe verreden races te winnen, vaak met afstand. De andere twee races werden gewonnen door zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez, waarmee de dominantie van Red Bull Racing echt wordt onderstreept. Dat is eigenlijk al twee seizoenen het geval, maar toch heeft dat nog niet geresulteerd in het feit dat het team het meest waardevolle team is. Dat is namelijk nog altijd Ferrari, met een waarde van zo’n $ 3,13 miljard volgens Sportico.

Ferrari het meest waardevolle F1-team

De ‘Scuderia’ valt al een paar jaar flink tegen, maar is nog altijd veruit het meest populaire team in de sport. Ook de historie helpt een handje mee. De groten der aarde waren namelijk actief voor het Italiaanse team, zoals Michael Schumacher, Niki Lauda Sebastian Vettel en Rubens Barrichello.

De top drie meest waardevolle teams wordt gecompleteerd door Mercedes, met een waarde van $ 2,7 miljard, en Red Bull, met een waarde van $ 2,2 miljard. Bekijk hieronder de hele lijst. Saillant detail: Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft 33% van de aandelen van Mercedes in handen, oftewel $ 891 miljoen. Hij is in zijn eentje dus meer waard dan de teams Haas, Williams en Alfa Romeo Sauber.