Jong geleerd is oud gedaan. Het is een Nederlands spreekwoord die de ouders van Zayn Sofuoğlu ongetwijfeld toepassen als leidraad gedurende de opvoeding van hun 3-jarige zoontje. Hoewel hij nog zo’n 18 jaar moeten wachten om zelfstandig de weg op te mogen, is een video opgedoken waarop te zien is hoe Sofuoğlu een Ferrari SF90 Stradale de garage uitrijdt en vervolgens weer inparkeert viraal gegaan.

3-jarige achter het stuur van een Ferrari SF90 Stradale

De video wordt massaal gedeeld op social media en heeft op het moment van schrijven al meer dan een miljoen likes verzameld. De peuter, te klein om bij de garagedeurknop te komen, gaat op een stoel staan ​​om hem te openen. Maar zijn miniatuur gestalte weerhoudt hem er niet van om achter het stuur van een Ferrari SF90 Stradale te kruipen. Uitgerust met een digitaal scherm dat is aangesloten op een GoPro op het dak, kan hij de weg voor zich waarnemen. Met de stoel naar voren geschoven kan hij bij de pedalen en voilà, niets houdt hem meer tegen om de garage te verlaten.

Terwijl hij het scherm aandachtig bekijkt, rijdt Zayn de auto de garage uit. Wanneer het tijd is om het voertuig met een waarde van circa € 550.000 achteruit te rijden laat de naar voren gerichte hoek van de camera hem geen zicht hebben op wat erachter zit.

Uiteindelijk loodst de 3-jarige de kostbare Ferrari zonder blikschade de garage uit om ‘m vervolgens weer terug naar z’n overdekte parkeerplek te dirigeren. Onlangs deed hij hetzelfde kunstje dunnetjes over, maar dan in een Mercedes-Benz, zoals te zien in de onderstaande video.

U zult misschien niet verrast zijn door deze prestatie als u eenmaal hoort wie zijn vader is.

Zoon van Kenan Sofuoğlu, vijfvoudig wereldkampioen Supersport

Zayn Sofuoğlu is de zoon van Kenan Sofuoğlu, vijfvoudig wereldkampioen Supersport, een motorracecompetitie met middelgrote sportmotoren. Hij begon zijn racecarrière in 2000 en steeg al snel naar de top van de motorracerij en zegevierde hij in verschillende internationale kampioenschappen, waaronder het Supersport World Championship, die hij maar liefst vijf keer won (2007, 2010, 2012, 2015 en 2016), waarmee hij de meest succesvolle Turkse motorcoureur ooit is.

In 2018 kondigde hij zijn pensioen in de motorsport aan na bijna twee decennia van races en overwinningen. Aangezien er door zijn aderen nog net geen motorolie stroomt, wil hij zijn ervaring maar al te kraag doorgeven aan zijn kroost. Zayn heeft daardoor ook al gereden op een motor van 1800 cc en op een quad.