Sea Huntress werd in 1997 gebouwd door Feadship en is bedoeld voor een zeer ervaren zeiler voor wereldcruises. Het superjacht is onlangs in 2022 onderworpen aan een uitgebreide refit en via Camper & Nicholsons aangeboden voor bijna € 30 miljoen.

Superjacht Sea Huntress van Feadship

De jachtmakelaar van dienst omschrijft het aanbod als een “zeldzame kans om een ​​van de beste Feadships van haar omvang ooit geproduceerd te verwerven”.

Het interieur en exterieur is het werk van de Terence Disdale en het jacht heeft alle voorzieningen die u normaal alleen zou vinden op een veel groter jacht. Denk hierbij aan de touch-and-go helikopterplatform, twee grote aangepaste tenders (van respectievelijk 9 en 6 meter), een eigenaarshut over de volledige breedte met een eigen observatielounge en kantoor.

Sea Huntress-05

Sea Huntress is ontworpen om comfortabel plaats te bieden aan maximaal 14 gasten in 6 suites. De uiterst ruime mastersuite met volledige balk heeft een eigen studeerkamer. Ze is ook in staat om tot 14 bemanningsleden aan boord te vervoeren om een ​​ontspannen luxe jachtervaring te garanderen. Zij kunnen onder meer gebruik maken van de sauna, de fitnessruimte en het jacuzzi op het dek.

Superjacht

Een ander hoogtepunt, is het hoofddek. Deze is het grootste op een jacht van haar formaat, dat over de volle breedte is en een spectaculair uitzicht biedt door de extra grote ramen die zich over de hele lengte uitstrekken.

Refit

Het Nederlandse superjacht van bijna 55 meter is onlangs het onderwerp geweest van een uitgebreide refit, waarbij haar oorspronkelijke ontwerp werd gerespecteerd en haar in eersteklas staat werd hersteld. Volledig gereviseerd en opnieuw geverfd van top tot teen met uitgebreide delen van nieuwe teakhouten vloeren, een complete renovatie van haar interieur en nog veel meer, ze is nu in uitstekende staat.

Volgens de advetentie wordt het plezierschip aangeboden “tegen een fractie van de vervangingsprijs”. Ze is helemaal klaar voor een nieuwe eigenaar om de wereld rond te cruisen, maar alsnog moet u van goede huize komen om het vaartuig te kunnen betalen. De vraagprijs is namelijk vastgesteld op € 29.750.000, inclusief BTW.

Sea Huntress-01 superjacht