Diverse beroemdheden hebben een privéjet tot hun beschikking. Geen wonder, want ze moeten sporadisch lange afstanden vliegen om hun werk te kunnen doen. Dit zijn vijf van de meest adembenemende privéjets die in het bezit zijn van beroemdheden.

5. Bill Gates – Bombardier 8000

Deze steenrijke man bezit niet één privéjet: hij heeft maar liefst vier vliegtuigen op zijn naam staan. Echter is zijn Bombardier 8000 toch wel de duurste jet in zijn bezit. Deze heeft Gates namelijk wel $ 66 miljoen gekost. Dit bijzondere voertuig heeft een onverslaanbare topsnelheid van Mach 0,94. Daarnaast zal de medeoprichter van Microsoft ook geen comfort-problemen tegenkomen in deze jet. De stoelen, luchtkwaliteit en zelfs vliegkwaliteit zijn optimaal ondersteund om voor een fijne en comfortabele rit te zorgen.

4. Kylie Jenner – Bombardier Global Express

Ook de wereldberoemde Kylie Jenner heeft een duur vliegtuig op haar naam staan. De Bombardier Global Express, met een prijs van $ 73 miljoen, is alles behalve een doorsnee privéjet. Met de luxe en comfort die bij deze prijsklasse komt kijken, kunnen we ervan uitgaan dat Jenner er maar graag gebruik van maakt. Het biedt plaats aan 12 tot 16 passagiers in drie cabinegedeelten. Daarnaast kan deze fantastische jet intercontinentale afstanden vliegen zonder bij te tanken – denk aan een vlucht van New York naar Tokyo.

3. Elon Musk – Gulfstream G700

Ondertussen is het wel duidelijk dat de CEO van Tesla wel afweet van kwaliteit en luxe. Niet zo vreemd dus dat hij een prachtige jet als de Gulfstream G700 bezit. Deze privéjet, met een waarde van $ 78 miljoen, staat vooral bekend om zijn ruime cabine, waar maar liefst 5 aparte leefruimtes in gemaakt kunnen worden. Wederom speelt comfort een grote rol in het voertuig, met grote, met de hand ontworpen stoelen.

2. Donald Trump – Boeing 757

De ex-president van de Verenigde Staten heeft meerdere luxe items waar – letterlijk – zijn naam op staat. Zo ook deze ‘Trump-privéjet’, met als officiële naam de ‘Trump Force One Boeing 757’. Deze enorme privéjet is bijna een woning in hoeveel er binnen te vinden valt. Van een luxe slaapkamer met en-suite badkamer tot aan de First Class zitruimte met mini-bioscoop. Niet zo vreemd dus dat het vliegtuig Trump maar liefst $ 100 miljoen heeft gekost.

1. Drake – Boeing 767

Het leek alsof privéjets niet groter konden worden, maar daar is deze Canadese rapper het absoluut niet mee eens. Drake heeft namelijk een prachtige Boeing 767 genaamd ‘Air Drake’. Al blijkt dat, ondanks er een prijskaartje van $ 185 miljoen aan deze privéjet hangt, Drake er geen cent voor heeft hoeven omkeren. Het is namelijk in handen van Cargojet, maar door een samenwerking mag Drake er kostenloos gebruik van maken.

“We hebben een langdurige relatie met Drake gehad en deze samenwerking is organisch gegroeid tussen beide partijen. Cargojet en Drake zijn beide grote Canadese successen. We zijn verheugd om samen te werken,” geeft Ajay Virmani, Cargojet’s President, aan in een interview.