Prins Bernhard. U vindt hem een akelige man, of u kunt hem wel waarderen. Als u toebehoort aan het tweede kamp, dan draagt zich een geweldige kans voor. Als u miljonair bent tenminste. De helft van een prachtig Amsterdams stadspaleis staat te koop, waardoor u kans maakt om buurman van de pandjesbaas te worden.

Dubbele stadsvilla in Amsterdam

Hoewel er in onze hoofdstad vele mooie panden staan, is dit toch wel één van de mooiste. Deze prachtige stadsvilla in hartje Amsterdam is gebouwd in 1882 en heeft een woonoppervlak van wel 431 m². Het pand, gelegen op Weteringschans 18, is op vijf minuten loopafstand van het Rijksmuseum en heeft een fantastisch uitzicht op de Singelgracht. Daarnaast is de villa een nationaal monument, waardoor vele originele details zijn behouden door de jaren heen.

Naast de fantastische ligging in hartje Amsterdam, heeft het ook een aantal handige locaties op korte afstand. Zo is er op de Funda-pagina omschreven dat er een supermarkt, basisschool en zelfs een bushalte dichtbij is. Ook de tram is makkelijk te bereiken, waardoor u met gemak heel Amsterdam door kan, maar een miljonair stapt natuurlijk niet samen met het klootjesvolk in het OV; parkeren is hier mogelijk via een vergunningstelsel.

431 m² verdeeld over vijf woonlagen

De entree van het pand is te bereiken via een brede trap. De dubbele deuren geven toegang tot dit majestueuze huis. Eenmaal binnengestapt bevindt u zich in de ruime hal, het originele marmer met gedecoreerd stijlplafond en een fraaie afwerking op de wanden. Achterin de hal bevindt zich het gastentoilet en het trappenhuis die u naar de vier andere woonlagen zal brengen.

Prins Bernhard Jr.

Aan de tuinzijde van de woning zult u de woonkamer en eetkamer vinden. Deze ruimtes maken gebruik van veel natuurlijk licht dankzij de grote ramen. Door twee openslaande deuren komt u via zowel de woonkamer als de eetkamer op schitterende Franse balkons, die beiden uitzicht bieden op zowel de Singelgracht als het Rijksmuseum. Een echte ‘eye-catcher’ van deze villa zijn de originele hoge plafonds met indrukwekkende afwerkingen, wat u ook in de woonruimte zult tegenkomen.

Vanuit de entree die in de tuin de bereiken is, komt u in het souterrain. Deze heeft een hoogte van 2,36 meter, waardoor het niet voelt alsof u in een kleine kelder loopt, maar in een volwaardig deel van het huis. Het souterrain beschikt over een ruime keuken en een woon-/slaapkamer met eigen badkamer. Dit kan dus eventueel worden benut als een gastenverblijf.

Prins Bernhard Jr.

Als u in de hal de trap naar boven neemt, komt u op de even indrukwekkende eerste verdieping, waar twee luxe suites bevinden. De slaapkamers zijn ieder elegant ingedeeld door de openslaande balkondeuren en hoge ornamentenplafonds. Daarnaast is het ook nog mogelijk om in de grootste suite een badkamer te plaatsen.

Eén trapwandeling verder komt u op de tweede etage, waar u een prachtige woon-/eetkamer met open keuken kan vinden. Deze verdieping geeft u een spectaculair uitzicht door de chique grote ramen. De keuken op deze etage is een fantastische ruimte voor de koks onder ons, gezien het een groot eiland heeft en beschikt over professioneel keukenapparatuur.

Prins Bernhard Jr.

Last but not least, de derde – en hoogste – etage van de woning. Hier zult u een ruime slaapkamer met met inloopkast en badkamer vinden. De badkamer is ruim en luxe ingedeeld, met ligbad, inloopdouche en twee wastafels.

Buren met Prins Bernhard Jr.

Er is nog iets bijzonders aan dit Amsterdamse pand. Volgens zakenblad Quote bezit Prins Bernhard Jr. namelijk de andere helft van het stadspaleis. Echter is de kans dat u op de koffie zal gaan bij uw koninklijke buurman vrij klein, gezien Prins Bernhard Jr. een nieuwe woning van € 7 miljoen heeft gekocht aan de Prinsengracht. De mogelijkheid bestaat dat de prins dus niet lang meer in deze koninklijke villa zal blijven rondhangen.

Heeft u interesse in deze fenomenale villa? Op de Funda-pagina kunt u meer informatie en foto’s vinden, evenals een afspraak plannen voor een bezichtiging.

Prins Bernhard Jr.