De familie Gucci doet liever niet aan uitverkopen, maar soms kan het niet anders. Alessandra en Allegra Gucci, de achterkleindochters van Gucci-oprichter Guccio Gucci, proberen namelijk al sinds 2016 van hun penthouse in Manhattan af proberen te komen. Na een prijsverlaging van $ 10 miljoen blijkt ook dat $ 35 miljoen teveel gevraagd is.

Het penthouse beslaat twee verdiepingen

Ondanks de forse prijsverlaging omschrijft de Daily Mail het vastgoed op de Fifth Avenue als het ‘meest overpriced‘ penthouse van New York City. Het is dan ook geen verrassing dat het in de ruim acht jaar dat het te koop staat geen koper heeft aangetrokken.

Het penthouse met 878 vierkante meter is gelegen op de 50e en 51e verdieping, omvat twee master suites, een met een eigen jacuzzi en de andere met een sauna. Het heeft ook twee interne liften, kamerhoge ramen en twee open haarden. Het penthouse bevindt zich in de Olympic Tower en is al eigendom van de familie Gucci sinds de voltooiing van het gebouw in 1976, toen Maurizio Gucci het pand kocht.

Foto: Serhant

Ook kocht Maurizio vastgoed in Europa, waaronder in Milaan en een chalet in St. Moritz, Zwitserland. Toen hij in maart van 1995 werd vermoord door een huurmoordenaar die was ingeschakeld door zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani, werd al zijn activa overgedragen aan zijn dochters, Alessandra en Allegra Gucci.

“Voor die prijs willen mensen iets nieuws’

Het luxe penthouse kwam voor het eerst op de markt met een prijskaartje van $ 45 miljoen in augustus 2015, maar dat werd al snel gereduceerd tot $ 38 miljoen. Vervolgens daalde het af tot $ 35 miljoen in juni 2016, waar het dankzij gebrek aan interesse is blijven hangen.

“Het is te duur, er zijn veel nieuwere, high-end gebouwen in de buurt’, verklaarde een makelaar tegen Curbed. Volgens hem is het niet zo’n spannende aanbieding, het is slechts een “gedateerd gebouw”. Gerenommeerde partijen als Corcoran, Brokerages Brown Harris Stevens, Sotheby’s International Realty en Douglas Elliman hebben allemaal geprobeerd het penthouse aan de man te brengen, maar tevergeefs. Nu is het aan makelaar Ryan Serhant, die ook het hoogste penthouse ter wereld verkoopt, om het klusje te klaren.