Jarenlang reden de spelers en technische staf van Ajax in stijl rond in de voertuigen van Mercedes-Benz. Maar nu is het tijd voor een nieuwe revolutie: Ajax heeft gekozen voor een opmerkelijke wending en gaat in zee met een andere partner. De garage van de Johan Cruijff ArenA straalt sinds kort vol met glanzende BMW’s. De Amsterdammers hebben een samenwerking van vier jaar gesloten met de Beierse autofabrikant. “Partnership Ajax, BMW en Van Poelgeest ingegaan.”

Ajax verwelkomt nieuwe clubauto’s van BMW

Mercedes-Benz leverde al sinds 2009 de clubauto’s van Ajax, maar na een transfer is er een eind aan dit tijdperk gekomen. De Amsterdamse voetbalclub heeft besloten om een partnerschap aan te gaan met niemand minder dan concurrent BMW. Net zoals aartsrivaal Feyenoord.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, vertelt dat de keuze voornamelijk te maken heeft gehad met het oog op duurzaamheid. “Dit partnerschap markeert tevens het moment waarop ons mobiliteitsbeleid wordt herzien. We bevorderen en faciliteren het gebruik van hybride of elektrische voertuigen en bieden meer flexibiliteit aan onze medewerkers.”

De nieuwe clubauto’s zijn inmiddels opgepikt

Dat BMW de officiële autosponsor zou worden was al duidelijk, maar afgelopen week zijn de clubauto’s afgeleverd en konden diegenen op de loonlijst van de Eredivisionist hun nieuwe bolide ophalen. “Spelers, staf en de Ajax-medewerkers hebben vandaag hun nieuwe auto opgehaald bij Van Poelgeest BMW in Amsterdam”, schrijft Van Poelgeest BMW op Facebook. “Op naar een mooie samenwerking!”

We aanschouwen verschillende modellen uit de stal van BMW, zoals de 116i, X1, xDrive30e en de 320e. Op de promotievideo op de social media-kanalen van Ajax zien we BMW M2.

BMW