Een 36-jarige man die een 740 pk sterke Lamborghini Aventador S besluit te huren. Daar kan niets mis mee gaan toch? Nou, toch wel. De politie kreeg meldingen binnen dat iemand met snelheden van boven de 160 km/u over de snelweg sjeesde, maar het duurde niet lang voordat de Italiaanse supercar tot stilstand kwam. Maar niet zoals gepland…

Amerikaan schuift zijn Lamborghini Aventador S onder een vrachtwagen

In de wereld is een opmerkelijk business model omarmd: het verhuren van supercars aan avontuurlijke zielen, zonder enige ervaring achter het stuur. Een gedurfd concept dat ongetwijfeld de wenkbrauwen doet fronsen, maar het lijkt een onweerstaanbaar succes te zijn. Maar, zoals u weet; een ongelijk zit in een klein hoekje.

Nadat een Amerikaan in de staat Georgia het gaspedaal van zijn gehuurde, 700 pk sterke Lamborghini uit 2018 flink intrapte kon hij niet meer voorkomen dat hij zichzelf en de auto onder een vrachtwagen manoeuvreerde. Tot grote verbazing van de hulpverleners kwam de bestuurder er vanaf met slechts lichte verwondingen.

“Uit het onderzoek bleek dat de bestuurder van de Lamborghini, Spencer Hyde, 36 jaar oud, met hoge snelheid reed, de controle over het voertuig verloor en een vrachtwagen raakte die op de rechterbaan van de I-75 reed”, schrijft de lokale nieuwsbron Gordon Gazet op Facebook. “Door de klap kwam de Lamborghini bekneld te zitten onder de aanhanger.”

Amerikaanse media schrijven dat de bestuurder verklaarde dat hij afgesneden werd en doordat hij moest uitwijken niets ander meer kon dan op de vrachtwagen inrijden. Hij zou overigens geen actieve herinnering meer hebben aan het verhaal dat hij voorafgaand aan de crash met enorme snelheden over de snelweg reed.

Gelukkig kunnen alle betrokken het incident navertellen, maar het zorgde er wel voor dat de middelste en rechterrijstrook van de desbetreffende snelweg bijna 1,5 uur afgesloten bleven.